ManşetTürkiye

Akdeniz’deki petrol sızıntısı Samandağ kıyılarına ulaştı

0

Belediye: Temizleme çalışmaları sürüyor, denize girmeyin

Hatay Büyükşehir Belediyesi‘nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı: “24 Ağustos’ta Suriye’deki bir rafineriden sızan yaklaşık 15 bin ton petrol Samandağ sahilimize de maalesef ulaşıyor. Ulaştırma Bakanlığı ve Liman Başkanlıklarının açıklarda temizleme çalışmaları sürüyor. Büyükşehir ekiplerimiz sahilde temizliği yapıyor ancak, halk sağlığı açısından kirlilik görülen noktalarda vatandaşlarımızın denize girmemesi ve dikkatli olması önemle rica olunur.” denildi.

Banibas Santrali’ndeki tank, 15 bin ton yakıtla dolu

Suriye devlet haber ajansı SANA, çarşamba günü yaptığı açıklamada Suriye’nin petrol rafinerilerinin birinin içindeki bir elektrik santralinde meydana gelen arızadan dolayı büyük bir petrol sızıntısının yaşandığını açıklamış; sızıntının 20 km. ilerlediğini bildirmişti.

Yerel haber kaynaklarına göre, Baniyas Santrali’ndeki bir tankta meydana gelen patlama çok miktarda yakıtın denize karışmasına neden olurken, sızıntı yapan tankın 15 bin ton yakıtla dolu olduğu bildirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu, deniz kirliliği konusunda Bakanlık olarak harekete geçtiklerini, sızıntıya karşı Akdeniz’i bariyerlerle kapattıklarını söyledi.

Petrol sızıntısının Akdeniz’de yaşamı tehdit ettiği uyarısı yapan WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli de Suriye’deki elektrik santralinden kaynaklanan petrol sızıntısının yayılmasının önüne geçilmesi için Barselona Sözleşmesi’ne taraf ülkeler arasında teknik işbirliği çağrısında bulunmuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.