LGBTİ+Manşet

Mersin 7 Renk Derneği: Biz bitti demeden bitmez! Mücadele varsa umut da var!

0

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği, Sivil Düşün ve Friedrich Ebert Stiftung desteği ile 16-19 Ocak’ta gerçekleştireceği 3. Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu’nun hazırlıklarına tamamladı.

Geçtiğimiz günlerde derneğin internet sitesinde ve Yeşil Gazete’de detaylı programı yayınlanan sempozyum, bu sene genel itibariyle yerel meselelere ağırlık veriyor. Sempozyumda seks işçiliği, trans seks işçilerinin mekansızlaştırılması, yerel yönetimler, eşitlik birimleri, kent hakkı, cinsel haklar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsellik atölyesi, ekonomi ve toplumsal cinsiyet ve OHAL’de kadın ve LGBTİ+ hareketi konuları konuşulacak.

Sempozyumun açılışı Mersin’de yaşayan ve trans bir seks işçisi olan Deniz’in uğradığı nefret saldırısını, sonrasındaki süreci ve LGBTİ+ların Mersin yerelinde nasıl örgütlendiklerini anlatan Serkan Çiftçi’nin yönettiği Gacı Gibi belgeseliyle yapılacak. Derneğin internet sitesinde yer alan çağrı metninde ise “Biz bitti demeden bitmez! Mücadele varsa, umut da var! deniliyor.

Seks işçiliği konusunda TCK’da yapılan yeni düzenlemenin konuşulacağı “Değişen TCK Fuhuş Maddesi Ne Anlama Geliyor?” paneli, “LGBTİ Direniş, Barış ve Onur” fotoğraf sergisi, “Kent Hakkı Kimin Hakkı? LGBTİ Dostu Kent ve Mekanlar” çalışması tanıtımı, İstanbul Beşiktaş Belediyesi, Mersin Akdeniz ve Bursa Nilüfer Belediyeleri’nden temsilcilerin konuşacağı “Belediyelerde Eşitlik Birimi Neden Önemlidir?” paneli ve “OHAL’de Kadın ve LGBTİ Hareketi“nin konuşulacağı son oturum, 16-19 Ocak arası Atlıhan Otel’de yapılacak olan sempozyumun öne çıkan etkinlikleri arasında bulunuyor. Akdeniz Bölgesi’nin en ciddi ve kapsamlı ayrımcılık karşıtı buluşması olan ve bu sene üçüncüsü düzenlenen Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu, örgütlenmeye, birlikte muhalefet etmeye ve mücadeleye ihtiyaç duyulan bu günlerde adeta imdadımıza yetişiyor.

Programın detayına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Haber: Marsel Tuğkan Gündoğdu

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.