ManşetLGBTİ+

Homofobi, bifobi, transfobi ve interfobiye karşı lubunyalar Ankara’yı gökkuşağına boyayacak

0

17 Mayıs Derneği, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutluyor. Dernek tarafından lubunyalara şu çağrıda bulunuluyor:

“17 Mayıs Derneği tüm lubunyaları dans etmeye, şarkı söylemeye, spor yapmaya, eğlenmeye, gülmeye, çizmeye, çark atmaya çağırıyor!”

Tüm etkinliklerin ücretsiz gerçekleştirileceği kutlama programı Ankara’da gerçekleştiriliyor.

13-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikler şöyle:

Açılış partisi – Lolipop

13 Mayıs Cuma günü lubunyalar 17 Mayıs’ı danslarıyla karşılıyorlar.  21:00’da kapılarını açacak partiye Anj ve AllesBut’un ezgileri eşlik edecek.

Homofobi karşıtı patiler buluşması

14 Mayıs sabahı saat 11:00’da gerçekleştirilecek ‘Homofobi Karşıtı Patiler Buluşması!’ etkinliğinde ise tüm türler için fobinin olmadığı bir dünya mesajı gönderilecek. Derneğin buluşmaya katılacak lubunyalara bir de mesajı var:

“Yiyeceğini, içeceğini ve patili dostunun oyuncağını gelirken getirmeyi unutma!”

Sportif Lezbon ile futbol maçı

Dernek 17 Mayıs’ı Sportif Lezbon ile beraber kutluyor:

“Sporda eril nefret diline, fobiye ve ayrımcılığa karşı sahada buluşuyoruz. 14 Mayıs Cumartesi günü saat 16:00’da Sportif Lezbon ekibi ve katılmak isteyenlerle birlikte ‘o’ biçim futbol oynuyoruz. İster oyuna katıl ister desteklemeye gel lubunya! Takımları buluştuğumuzda kuracağız.”

Nuri Harun Ateş konseri ve Eurovision izleme partisi

17 Mayıs etkinlikleri kapsamında 14 Mayıs Cumartesi günü saat 20:00’de Nuri Harun Ateş de konser verecek. Dernek tarafından yapılan açıklamada konser etkinliğine lubunyalar şöyle davet edildi:

“Şarkıları fobiden uzak bir dünya düşüyle hep beraber söylüyoruz. Konserin ardından ise Eurovision’un İtalya’da gerçekleşecek olan 2022 finalini hep beraber izliyoruz.

Latin Dans Atölyesi

David Gaitán yürütücülüğünde gerçekleşecek ve 25 kişilik katılımcı kontenjanı bulunan Latin Dansları Atölyesi ise 15 Mayıs 13:00-14:30 saatleri arasında düzenlenecek.

Karikatür Atölyesi

Karikatürist Aslı Alpar, Hatice Melis Yılmaz ve Bartu Akyurek yürütücülüklerinde 17 Mayıs çizgilerle de kutlanacak.

15 Mayıs Pazar günü saat 15:00 ile 17:30 arasında gerçekleşecek atölyenin kontenjanı ise 30 kişilik.

Esmeray ile Kestirmeden Hikayeler

Esmeray’ın ünlü oyunu “Kestirmeden Hikayeler” 17 Mayıs kutlamaları kapsamında Ankara’da seyirciyle buluşuyor. Oyun 15 Mayıs Pazar günü saat 20:00’de sahnelenecek.

Film gösterimi: An Army of Lovers

Yönetmenliğini Ingrid Ryberg‘in yaptığı 2018 İsveç yapımı An Army of Lovers gösterimi ise 16 Mayıs Pazartesi günü saat 20:00 ile 22:30 arasında gerçekleştirilecek.

Ankara kuir hafıza turu

17 Mayıs Salı günü saat 10:30 ile 12:00 arasında Ankara’da 10 kişilik kontenjanla kuir hafıza turu gerçekleştirilecek. Dernek tarafından yapılan açıklamada tura ilişkin olarak şu ifadeler kullanıldı:

“17 Mayıs’ı lubunyanın dününden bugününe bakarak kutluyoruz. LGBTİ+ hareketinin tarihine tanıklık eden mekanlara beraber gidiyor ve Ankara’yı lubunya adımlarımızla gökkuşağına boyuyoruz.”

Kapanış partisi

Son olarak kapanış partisi ise 17 Mayıs akşamı gerçekleştirilecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.