EkonomiManşetTürkiye

Merkez Bankası’ndan dövize üçüncü müdahale geldi

0

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle bir kez daha “doğrudan döviz müdahalesinde bulunulduğunu” duyurdu.

TCMB’den yapılan açıklamada, “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir” ifadesine yer verildi.

Enflasyon beklentisi yüzde 23,85’e yükseldi

Dolar/TL kuru, bugün Merkez Bankası’nın piyasa katılımcılarının beklentilerini derlediği anketinde enflasyon beklentilerindeki yükselişin sürdüğünün görülmesi üzerine tırmanışa geçti. TCMB anketinde yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 19,31’den yüzde 23,85’e yükseldi.

Bunun üzerine dolar gün içinde 13.95 TL’ye ulaşmasının ardından yapılan müdahalede sonrası dolar kısa süreliğine 13,75 TL seviyesine gerilese de ardından yine yükselişe geçti ve saat 15.10 itibariyle 13,93 TL seviyesinin üzerine çıktı.

TCMB 1 Aralık’ta dolar/TL kurunun 13.95’i görmesi üzerine kurlara 2014 yılından beri ilk kez doğrudan müdahalede bulunmuştu. Daha sonra 3 Aralık’ta bir doğrudan müdahale daha gelmişti. Ancak enflasyondaki yükseliş trendi ve gevşek para politikasının devam edeceği beklentisiyle kurlardaki yükseliş devam ediyor.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.