EkonomiManşetTürkiye

Merkez Bankası’nda görev değişikliği: Başkan Yardımcısı görevden alındı

0

Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevinden alındı, yerine Prof. Dr. Semih Tümen getirildi.

Karar, Resmi Gazete‘de de yayımlandı.

Merkez Başkanı da görevden alınmıştı

Geçtiğimiz mart ayında da Merkez Başkanı Naci Ağbal, gece yarısı kararnamesiyle görevinden alınmış, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirilmişti.

Semih Tümen kimdir?

Semih Tümen, lisans derecesini 2000 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden aldıktan sonra, 2006 yılında London School of Economics‘te Ekonometri ve Matematiksel İktisat alanında yüksek lisans yaptı. 2012 yılında da University of Chicago‘da Ekonomi doktora programlarını tamamladı.

Tümen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü, Araştırma ve Para Politikası Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist ve diğer unvanlarda 2002 yılından itibaren görev yaptı.

TCMB’de çalıştığı dönemde ODTÜ, Bilkent Üniversitesi ve TOBB-ETÜ’de yarı zamanlı öğretim üyeliği de yaptı.

Semih Tümen, 2016-2018 yılları arasında Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi (Gıda Komitesi) Genel Koordinatörlüğü ve Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) Başbakan Yardımcılığı Makamı’nı temsilen Kıdemli Danışman görevlerinde bulundu. Prof. Dr. Semih Tümen, 2018 yılından itibaren TED Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.