Kültür-SanatManşet

“Menekşe’den önce” bu akşam Ankara Sakarya Caddesi’nde

0
Sivas Katliamının en küçük kurbanları Menekşe ve Koray Kaya kardeşler

Sivas Katliamının en küçük kurbanları Menekşe ve Koray Kaya kardeşler

Sivas Katliamını konu alan “Menekşe’den önce” belgeseli bu akşam 20:00’da halka açık bir alan olan Sakarya Caddesi’nde gösterilecek. Çankaya Balediyesi tarafından düzenlenen gösterim öncesi filmin yönetmeni ve Odatv davası nedeniyle tutuklu bulunan Soner Yalçın’ın gönderdiği mesaj bir başka Oda Tv Davası sanığı Müyesser Yıldız tarafından okunacak.

Yönetmenliğini Soner Yalçın’ın, müziklerini Fazıl Say’ın yaptığı ”Menekşe’den Önce” belgeseli olayları katliamın ardından doğmuş bir çocuğun gözünden anlatıyor.

Belgeselde katliamın en küçük kurbanları 12 yaşındaki Koray ve 15 yaşındaki Menekşe Kaya’nın ölümünün ardından dünyaya gelen ve ablasıyla aynı adı taşıyan Menekşe Kaya’nın gözünden 2 Temmuz 1993 tarihli Sivas Madımak vahşeti ve ardından yaşananlar gözler önüne seriliyor.

Gazeteci Soner Yalçın’ın 2010 yılında çekimlerine başladığı film, Yalçın’ın Oda Tv soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından bir süre rafa kalktı. Ama Yalçın’ın dostları ve Sivas’ta yakınlarını kaybedenler belgeseli tamamlamayı başardı.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.