EğitimManşetTürkiye

Melih Bulu Boğaziçi’ndeki Cinsel Taciz Önleme Komisyonu’na fiilen son verdi

0

Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Melih Bulu, göreve başlamasının üçüncü ayında Boğaziçi Üniversitesi Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu’nun (CİTÖK) ofis koordinatörü Cemre Baytok’u ücretsiz izne çıkardı.

Kadın Araştırmaları Kulübü’nün (BÜKAK) girişimleriyle kurulan ve 2012’den itibaren komisyon, 2016’dan itibaren ofis olarak işleyen CİTÖK’ün ofis koordinatörü, ofisin ücretli tek çalışanıydı. Melih Bulu’nun kararıyla birlikte ofisin çalışmaları fiilen sona ermiş oldu.

Önce BÜLGBTİ+ şimdi CİTÖK

Boğaziçi LGBTİ+ tarafından yapılan paylaşımda ücretsiz izne çıkarma kararının gerekçesi olarak “Koronavirüs önlemleri kapsamında Resmi Gazete’de yayınlanan Geçici Madde düzenlemesi” gösterildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada “Çeşitli bahanelerle ve yalan iddialarla Boğaziçi Üniversitesi Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks ve Artı Çalışmaları Külübü’nü (BÜLGBTİ+) resmen kapatan Melih Bulu yine aynı yöntemle bu sefer de CİTÖK’ü işlevsiz hâle getirdi” denildi.

‘İstanbul Sözleşmesi’nden bağımsız değil’

Açıklamada “Aşikârdır ki bu karar iktidarın tüm feminist itirazlara kulağını tıkayarak aldığı İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararından ve sindirmeci kayyum politikalarından azade düşünülemeyecek bir karardır” ifadeleri yer aldı. Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

Ülke genelinde hükümet eliyle meşrulaştırılan eril şiddet yine aynı hükümetin bir uzantısı niteliğindeki kayyum Melih Bulu ile Boğaziçi Üniversitesi’ne de sirayet ettirilmeye çalışılmaktadır. Baskı ve korku politikalarının dehşetengiz biçimde hayatımıza müdahil edildiği şu günlerde eril şiddet ve ayrımcı devlet politikaları herkesi hedef almaktadır.

Talebimiz CİTÖK’ü işlevsiz kılmaya yönelik bu kararın ve İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme kararının derhal geri çekilmesidir.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.