LGBTİ+Manşet

Melda Onur’dan TBMM’ye LGBTİ’lere yönelik nefret suçlarına ilişkin soru önergesi

0

CHP’li Melda Onur Çingene Gül’ü ve LGBTİ’lere dönük nefret saldırılarını Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Melda Onur;  SPoD LGBTİ ile birlikte, translara dönük nefret saldırılarına ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

8 lgbti...

Türkiye’de kişilerin kendilerinden farklı gördükleri kesimlere karşı geliştirdikleri ötekileştirmenin, bazı kanaat önderlerinin nefret söylemiyle cesaret bularak nefret cinayetlerine dönüştüğünü belirten Onur, “Bu cinayetlerin en belirgin hedef kitlesi LGBTİ bireylerdir ve bu bireylere yönelik nefret cinayetlerine her geçen gün bir yenisi eklenmektedir” dedi.

İstanbul’da Çingene Gül’ün öldürülmesini de hatırlatan Onur, “Yaşam hakkını tehdit eden bu saldırıların ardından etkin bir soruşturma yürütülememekte, suçlulara verilen cezalar ise caydırıcılık niteliği taşımamaktadır” ifadelerini kullandı.

Onur’un soru önergesinde  TBMM Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yönelttiği sorular şu şekilde;

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur

1-Yeni yasama döneminde LGBTİ bireylere yönelik saldırıların nefret suçu kapsamına alınmasına ilişkin ek bir düzenleme öngörülmekte midir?

2- Bakanlığınız gündeminde, LGBTİ bireyleri hedef alan nefret odaklı bu saldırı ve cinayetleri önleyebilmek adına bir eylem planı var mıdır? Bu noktada diğer kurumlarla eşgüdümlü bir çalışma düşünülmekte midir?

3-Son beş yıl içerisinde nefret cinayetleri sonucunda hayatını kaybeden eşcinsel ve trans birey sayısı kaçtır? Bunların illere göre dağılımı nasıldır?

4-LBGTİ bireylere yönelik gerçekleşen nefret cinayetleri sonucunda bugüne kadar kaç kişi yargılanmıştır ve bu kişilere toplamda ne kadar ceza verilmiştir?

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.