LGBTİ+Manşet

Gana’da LGBTİ+’ları kriminalize edecek yasa tasarısı gündemde

0

Gana‘da parlamento LGBTİ+’ları kriminalize edecek maddeler içeren yasa tasarısını tartışıyor. Tasarı, sekiz milletvekili tarafından geçtiğimiz haziran ayında meclise sunulmuştu.

Tasarı, “Uygun İnsan Cinsel Haklarının ve Ganalı Aile Değerlerinin Teşvik Edilmesine Dair Kanun Tasarısı” başlığını taşıyor ve ülkede LGBTİ+ hakları savunuculuğunu ve LGBTİ+’ların eylemlerini suç olarak niteliyor.

Cinsel ilişkiye para cezası

Kaos GL’nin AfricaFeeds’e dayandırdığı haberde tasarının yasalaşması durumunda “aynı cinsiyetten kişilerle cinsel ilişkiye giren herkes para cezasına veya bir süre hapis cezasına çarptırılacağı” belirtiliyor.

Ayrıca bu cezanın “aynı zamanda lezbiyen, gey, trans, queer, panseksüel, nonbinary gibi aykırı olduğu ileri sürülen herhangi bir cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği taşıyan herkesi” kapsayacağı söyleniyor.

Tasarı ayrıca LGBTİ+ hak savunucularını da hapisle cezalandırmayı öneriyor.

BM: Yasa tasarısı insan haklarına aykırı

Görüşmelerin devam ettiği yasa tasarısı hakkında Birleşmiş Milletler’den (BM) de bir açıklama geldi. Açıklamada şunlar söylendi:

“Yasanın bu haliyle tamamen ya da kısmen kabul edilmesi, mutlak işkence yasağı da dahil olmak üzere önemli sayıda insan hakkını ihlal edecek.”

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.