ManşetTürkiye

Meclis vicdani retçileri dinliyor

0

Osman Murat Ülke

Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk kez bir vicdani retçiyi dinleyeceği ve yeni anayasa için vicdani retçilerin taleplerini gündemine alacağı açıklandı.

Radikal gazetesinin haberine göre Meclis’te ilk kez vicdani retçiler de görüşlerini bildirecek. Türkiye’nin ilk vicdani retçilerinden biri olan Osman Murat Ülke, yeni anayasa ile ilgili taleplerini anlatacak.   Ülke, 1996’da Türkiye’de vicdani reddi nedeniyle tutuklanmış ve uzun bir ‘gözaltı – mahkeme – hapis – birliğe sevk – vicdani reddi yineleme’ yıllarından sonra, 1999’da serbest bırakılmıştı.

Yeni anayasa için sivil toplum örgütlerinini bireylerin ve siyasi partilerin görüş ve önerilerini dinleyen Anayasa Uzlaşma Komisyonu, bu hafta ayrıca LGBT hareketinin taleplerini de gündemine alacak. Komisyona daha önce bir rapor halinde anayasa taleplerini ileten Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) yöneticileri Sedef Çakmak ve Erdal Dağdemir alt komisyonda bugün cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konusunda yeni anayasa yer alması gereken maddeleri anlatacak.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.