KadınManşet

Mayıs vahşeti: 27 kadın 3 çocuk öldürüldü; 3 kadına tecavüz, 39 çocuğa cinsel istismar

0

Geçtiğimiz ay 27 kadın erkek şiddetine kurban gitti. Kadınların yanındaki üç çocuk da öldürüldü. En az üç kadına tecavüz edildi, 64 kadın seks işçiliğine zorlandı. Mayıs ayında en az 39 çocuk cinsel istismara, 28 kadın tacize uğradı.

Bianet’in  yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre erkekler, mayıs ayında en az 27 kadını öldürdü. Öldürülen kadınlardan biri transtı. 53 kadın erkek şiddetine maruz kaldı. .

2019’un ilk beş ayının bilançosu; 126 kadın cinayeti.

Tecavüz

 Mayıs’ta en azüç kadına tecavüz eden erkekler, 64 kadını da seks işçiliğine zorladı. En az 39 çocuk cinsel istismara, 28 kadın tacize uğradı. En az altı kadın (Ankara, Rize, Konya, Ordu, Tekirdağ, Denizli) şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.İki kadın (Sakarya, Denizli) intihara sürüklendi, en azdört(Diyarbakır, Niğde, İzmir, Elazığ) kadının intiharı da basına “şüpheli” olarak yansıdı.

 Cinayet

2019 Mayıs’ında en az 27 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Geçen yıl aynı ay 25 kadının hayatına son verilmişti. Öldürülen kadınlardan biri transtı (Antalya), en az üç kadın koruma kararına rağmen öldürüldü.

Çocuk cinayeti- çocuğa şiddet

Mayıs’ta en az üç çocuk erkekler tarafından öldürüldü. Bu çocuklardan üçü de annelerine şiddet uygulanırken, annelerinin yanındaydı. Adana’da D.Aevde kardeşi B.A.’yı (7) darp etti. İstanbul’da bir erkek, bir çocuğun üzerine araba sürdü ve çocuğu darp etti.

Seks işçiliğine zorlama

64 kadın Mayıs ayında seks işçiliğine zorlandı. Geçen yıl bu sayı, 51’di. Kadınlardan, 61’i Türkiye vatandaşı değildi. En az 40 kadın iş vaadiyle kandırılıp Türkiye’ye getirildi ve pasaportlarına el konularaz seks işçiliğine zorladı.

 Taciz

Mayıs ayında en az 28 kadın tacize uğradı. Bu sayı geçen yıl aynı ay14 idi. Kadınlardan biri engelliydi. 20 kadınıtanımadığı erkek, birini otobüs şoförü, birini gardiyanlar, ikisini kendisini peygamber olarak tanıtan bir erkek, ikisini iş arkadaşı, birini polis, birini hâkim taciz etti.

 Çocuk İstismarı

Aralarında erkek çocukların da olduğu en az 39 çocuk Mayıs ayında cinsel istismara uğradı. Samsun’da kaybolan çocuğu amcasının istismar ettiği iddia ediliyor. Mardin’de bir ve Kars’ta bir çocuk şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.  10 çocuğu tanımadığı erkekler, dokuzunu imam, yedisini okullarındaki kantinci, beşini esnaf, en az ikisini öğretmenleri istismar etti. Bir çocuğa babası, bir çocuğa da dedesi cinsel istismarda bulundu.  etti.

Şiddet/Yaralama

Mayıs’ta en az 53 kadın şiddete uğradı. eçen yıl aynı ay bu sayı 44 idi. En az 28 kadını, kocası/eski kocası/dini nikâhlı kocası, 11 kadını sevgili/eski sevgili/nişanlısı darp etti. Kadınlar kendilerini darp eden beş erkeği tanımıyordu. En az beş erkeğin durumu basına “tanıdığı erkek olarak yansıdı. İki kadın sevgili olmayı reddettiği için, en az beş kadın ayrılmak istediği için, en az iki kadın kıskançlık, bir kadın da gürültü yaptığı bahanesiyle darp edildi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.