Hayvan HaklarıManşet

Ankara’da vahşet: Sokakta yaşayan köpek, ağzı ve patileri bağlanarak işkenceyle öldürüldü

0

DİKKAT! Haberin içindeki görseller tetikleyici ve travma yaratabilecek etkiler uyandırabilir. 

*

Ankara’nın Çankaya ilçesi İmrahor Vadisi’nde dün akşam saatlerinde sokak hayvanları için besleme yapanlar, boş arazide ağzı ve ayakları plastik kelepçe ile bağlı, ölü bir köpek buldu.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis inceleme yapıp çevrede delil topladı. Köpeğin ölümüne yol açan kişi ya da kişilerin tespiti için çalışma başlatılırken işkence gören ve tecavüze uğradığı da öne sürülen hayvan, otopsi yapılmadan defnedildi.

Hayvan hakları savunucusu İsmail Erdoğan, köpeğin cinsel saldırı sorası öldürüldüğünü ileri sürerek şunları anlattı:

“Beş tane plastik kelepçeyle ağzını bağlamışlar ve nefes alamayacak hale gelmiş. Ön kolları ve arka bacaklarını kırmışlar, tecavüz var. Son zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik düşmanca tavırlar sergileyen, paylaşımlar yapan çeşitli örgütler var. Bu örgütlerin pohpohlamalarıyla sokak hayvanlarına karşı bir düşmanlık oluşturuldu. Sonuçta da ne yazık ki tecavüzler, ölümler, zehirlemeler arka arkaya geldi.”

Besleme yapan hayvanseverlerden Canan Koç da polisin incelemesinin sürdüğünü belirterek “Biz adalet istiyoruz, sokak hayvanları için, suçluların bulunmasını istiyoruz. Bu bölge madde bağımlıları, uyuşturucu kullananlar, alkol alan insanların uğrak yeri. Çok çok büyük acı yaşadık. Dün akşamdan beri hiçbirimiz uyumadık. Sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Hak örgütlerinden büyük tepki

Hayvanın işkenceyle öldürülmesihak örgütleri ve vatandaşlardan büyük tepki topladı.

Kampanya: Öldüremezsin!

Change. org’da açılan kampanyada, her gün onlarca gördüğü zulüm ve işkencenin münferit olaylar olmaktan çıkıp bir katliama dönüştüğüne vurgu yapılarak, görevi hayvanları aşılamak, kısırlaştırmak, tedavi etmek ve aldığı yere geri bırakmak olan belediyelerin de ya hayvanları doğrudan katlettiği, ya kötü koşullardaki barınaklara hapsettiği ya da ıssız yerlere bırakarak ölüme mahkum ettiği hatırlatıldı.

Ülkede şu an sokak hayvanlarının yol açtığı sorunlar varsa bunun sorumlusu o hayvanlar değil, yıllardır görevini yerine getirmeyen belediyeler ve kamu görevlileri denilen kampanyada talepler şöyle:

  • Hayvanları öldüren, işkence eden, aç bırakan, tedavi etmeyen tüm belediye ve barınak görevlileri; ve onlara göz yuman, önlem almayan yöneticileri yargılansın.
  • Hayvan Hakları Yasası, konuyla ilgili çalışma yürüten sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, hayvanları gerçekten koruyacak şekilde yeniden düzenlensin.
  • Hayvana şiddet ve evcil hayvanını sokağa terk etme suçunun cezası artırılsın; hapis yatarı olsun.
  • İhtiyaç duyulan tüm barınakların koşulları iyileştirilsin ve denetimi artırılsın.
  • Hayvanları yok etme değil, kısırlaştırma/aşılama seferberliği yapılsın.

Kampanyayı imzalamak için buraya tıklayın 

You may also like

Comments

Comments are closed.