DoğaManşetYerel

Mersin’deki ‘yalnız ağaç katliamı’ için üç gözaltı

0

Haber: Abidin YAĞMUR

*

Mersin Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki kauçuk ağacının köküne asit enjekte edilerek kuruttuğu tespit edilen üç kişi gözaltına alındı.  Kent halkında ve Türkiye kamuoyunda büyük tepki uyandıran olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, ağacı zehirleyen iki kişinin belediye çalışanı ve CHP gençlik kolları üyesi olduğunu açıkladı. Belediyeden bir daire başkanı da talimat verdiği iddiasıyla iki saldırganla birlikte savcılığa sevk edildi.

Mersin’in simge mekanlarından biri olan Özgecan Aslan Barış Meydanı’nın beton alanında yalnız başına yaşayan kauçuk ağacı beş gün içinde hastalanıp solunca ağacın kökünün matkapla delindiği ve köküne asit enjekte edildiği belirlenmişti.

Mersin polisi, çevredeki esnafın ve karakolun güvenlik kameralarını inceleyerek ağacı köküne yakın bir yerden dokuz delik açarak içeriye asit enjekte eden iki kişiyi belirledi. Ağaca zehirli madde enjekte eden şahsın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalışan Y.S olduğu, bu kişiye CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve belediye çalışanı Oğuzhan Ç.’nin eşlik ettiği belirlendi. Şahısların olay günü kullandıkları aracın da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kiralık araç envanterinde kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Saldırgan iki kişi, ikamet adreslerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar  ifadelerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Gökçek’ten talimat aldıklarını söylemeleri üzerine Gökçek de Emniyet’e çağrıldı.

Ağacı matkapla delerek köküne asit vermek ve bu şekilde kurumasına neden olmakla suçlanan üç kişi, polisteki ifadelerinin ardından savcılığa çıkarıldı.

Meclis’te de gündeme geldi

Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki yalnız ağaca saldırı, Mersin Büyükşehir Belediyesinin meclis oturumunda da gündeme geldi. MHP’li meclis üyesi Mehmet Topkara, “Mersinliler bir sorunun yanıtını bekliyor. Ağacı kim zehirledi? O alanda konserler yapıldığı, ağacın konser alanını etkilediği ve
bu nedenle Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından zehirletildiği de iddia ediliyor” dedi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, ağacın iyileştirilmesi çalışmalarına başlandığını ve soruşturmanın sürdüğünü söylemekle yetindi.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.