Dünya

Mastercard ve Visa’ya ‘Wikileaks misillemesi’

0

Bilgisayar korsanları, kredi kartı devleri Mastercard ve Visa’nın internet sitelerine saldırdı.

Saldırı, Anonymous (Anonim) adlı bir hacker grubunun ABD Dışişleri Bakanlığı’nın gizli belgelerini yayımlayan Wikileaks’e hizmet vermekten vazgeçen şirketlerin peşine düşeceği yolundaki tehditlerini izliyor.

Saldırı nedeniyle Mastercard ödemeleri aksadı. Ancak şirket, kredi kartlarıyla alışverişlerde bir sorun yaşanmadığını duyurdu.

Visa’nın internet sitesinde de sorunlar başgösterdiği belirtiliyor.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da “Operation Payback” (İntikam Operasyonu) adlı bir hesapta, Visa’nın sitesinin de çökertildiği mesajı yer aldı.

Mesajda, saldırının Wikileaks için gerçekleştirildiği söyleniyor.

‘İntikam Operasyonu’

Mastercard sitesinde kart bilgilerinin girilmesi sonrasındaki onay aşamasında sorunlar yaşanırken, şirket, müşterilere ait hesap bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu.

Wikileaks’e yapılan bağışları engelleyen Paypal da saldırıya uğradı.

Şirket, Wikileaks hesabının şirketin hizmet kurallarını ihlal ettiğini duyurdu.

Paypal yöneticilerinden Osama Bedier, “27 Kasım’da ABD Dışişleri Bakanlığı Wikileaks’e bir yazı göndererek, faaliyetlerinin yasa dışı olduğunu bildirdi. Bunun ardından biz de Wikileaks hesabını askıya almak zorunda kaldık” dedi.

Hacker’lar Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın hesabını donduran İsviçre bankası PostFinance’e de saldırmıştı. Saldırılarda tecavüz suçlamasıyla Assange için tutuklama emri çıkaran İsveç mahkemesinin bilgisayarları da hedef alınmıştı. (BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.