ManşetDoğaİklim KriziKültür-Sanat

Massive Attack’ten dünyadaki krizlere dikkat çeken üç parça

0

İngiliz müzik grubu Massive Attack koronavirüs salgınında karantina sırasında yazdığı üç parçadan oluşan Eutopia isimli EP’sini (extended play) yayınladı.

 Young Fathers, Saul Williams ve Algiers ile işbirliği içerisinde hazırlanan mini albümde yer alan trip-hop parçalara saykodelik görseller eşliğinde sunuluyor.

İklim krizi, temel gelir ve varlık vergisi

Projede yer alan parçalara BM Temel İklim Anlaşması yazarı Christiana Figueres, Evrensel Temel Gelir İlkesi’nin kurucusu Profesör Guy Standing ve ABD’nin Varlık Vergisi politikasının mucidi Gabriel Zucman‘ın küresel sistem değişikliği argümanları eşlik ediyor.

Emisyonsuz turneler

Massive Attack daha önce de Birleşik Krallık’taki Manchester Üniversitesi, müzisyenlerin dünyanın dört bir yanında iklim değişikliğini körüklemeden konser vermesi için yaptığı çalışmalara destek vereceğini açıklamıştı.

Araştırma, müzik gruplarının turları sırasında, müzisyenler, ekipleri ve ekipmanları farklı şehirler ve mekanlar arasında yer değiştirirken karbon izini en aza indirecek yolları bulmaya çalışacak.

Yokoluş İsyanı’na destek

Grup ayrıca Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion) hareketine verdiği destekle biliniyor. 8 Ekim 2019 tarihinde Londra’nın 10 farklı meydanının trafiğe kapatıldığı isyan haftasında Massive Attack eylemlere şarkılarıyla destek vermişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.