EkolojiManşet

Marmaris’teki orman yangınınını söndürmeye çalışan bir işçi yaşamını yitirdi

0

Muğla‘nın Marmaris ilçesinde yer alan İçmeler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale eden bir personel alevler arasında kalarak yaşamını yitirdi.

Pazar günü saat 10.15 civarında henüz tespit edilemeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki dört helikopterin yanı sıra çevre illerden gelen yedi helikopter, arazözler, dozerler, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Bölgedeki turizm tesislerinin yakınına kadar ulaşan yangın çevredeki yerli ve yurtdışından turistler tarafından endişeyle izlendi.

Alevlerin arasında kaldı

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), yangına müdahale eden bir personelin şehit olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, “Büyük bir acı yaşıyoruz, şehidimiz var. Marmaris İçmeler’de orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok” denildi.

Açıklamada hayatını kaybeden işçinin, Beldibi Yangın Söndürme ekibinde görevli, 38 yaşındaki Görkem Hasdemir olduğu belirtildi.

Sağdaki kişi Görkem Hasdemir.

Görkem Hasdemir’in yangına ilk müdahale eden altı kişilik ekipte görevli olduğu aktarılan açıklamada, rüzgarın ters dönmesiyle işçilerin alevler arasında kaldıkları vurgulandı.

Açıklamada, bölgeden 5 işçinin kaçmayı başardığı, Hasdemir’in alevlerin arasından çıkamadığı bildirildi. Hasdemir’in evli ve iki çocuk babası olduğu kaydedildi.

Beş kişi yaralandı

AA’nın aktardığına göre orman yangınına müdahale için giden Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye aracının otomobille çarpışması sonucunda ise beş kişi yaralandı.

Kazada itfaiye aracı kaldırıma çıkarken otomobil metrelerce sürüklendi.Haber verilmesi üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada 3 itfaiye eri ile otomobildeki 2 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Ali Gündoğan/DHA

Kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 328 personelin görev yaptığı yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Yangının tam da turizm merkezleri yakınında çıkması nedeniyle birçok kişinin yangının bölgenin imara açılması için çıkarıldığına yönelik iddialarına da cevap veren Pakdemirli, “Maalesef her yangında olduğu gibi bu yangında da çeşitli spekülasyonlar, sadece iktidar karşıtlığı için birtakım söylemler söyleniyor. ‘Yine buraya otel yapılacak’ gibi söylemler var” dedi.

Pakdemirli açıklamasında “İlk fırsatta buralara tekrar dikim yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şekilde endişesi olmasın” ifadelerini kullandı. 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.