Kültür-SanatManşetYerel

Mardin’deki dokuz kilise ve manastır UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girdi

0

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin‘de “Tur Abdin” olarak bilinen bölgedeki Geç Antik ve Ortaçağ Kilise-Manastırları’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi‘ne girdiğini duyurdu.

Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen Mor Sobo Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi (Yoldath Aloho), Deyrulzafaran Manastırı, Mor Gabriel Manastırı, Mor Abai Manastırı, Mor Loozor Manastırı, Mor Yakup Manastırı, Mor Quryaqos Kilisesi ve Mor Azozo Kilisesi‘nin daimi listeye kabul edilmesi de bekleniyor.

‘Turizme büyük katkısı olacak’

AA‘da yer alan habere göre, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan inanç merkezlerinin il ve ilçe turizmine büyük katkısının olacağını ifade etti.

Mor Yakup Manastırı Rahibi Edip Daniyel Savcı ise konuyla ilgili, “Böyle yerlerin koruma altına alınması güzel bir şey. Bizim de istediğimiz zaten bu. Burada kalma amacımız da budur. Onun için bütün yetkililere teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

‘Karar sevindirici’

Anıtlı köyü muhtarı ve Meryem Ana Kilisesi görevlisi Habib Doğan da bölgedeki kilise ve manastırların geçici listeye alınmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bu çok sevindirici, Midyat’ımız, bölgemiz ve ülkemiz için olumlu oldu. İnanıyorum ki dünyadaki bütün Süryaniler duyar duymaz büyük bir sevinçle karşılayacak” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.