ManşetDünya

Maraş kıyıları 46 yıl sonra açılıyor

0

Kıbrıs‘ın bir zamanlar en ünlü noktalarından biri olan ve 1974’ten bu yana BM denetiminde iskana kapalı tutulan Maraş perşembe günü açılıyor. 

11 Ekim’de KKTC’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, açıklamayı oylama öncesi geldiği Ankara’da yaptı. Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘la ortak basın toplantısında “Maraş meselesini milli bir dava olarak görüyoruz. Herkesi bu milli davaya sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

‘Halkımız Maraş sahilinden istifade edecek’

Tatar’ın konuşmasının devamında şunları söyledi:

Toprağımızın kamuya ait olan sahil ve demokrasi caddeleriyle kıyı bölgesini halkımızın istifadesine sunmak üzere fiilen çalışmalarımızı başlatıyoruz. Perşembe günü halkımızın Maraş sahilinden istifade etmesine başlayacağız.

Erdoğan ise “Maraş’ın KKTC toprağı olduğunu” ve “buradaki tasarruf hakkı da Kıbrıs Türk makamlarına ait olduğunu” söyledi ve şöyle konuştu:

Sizi bu cesur kararınız için şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Hiçbir özel mülk bulunmaması sebebiyle bir mağduriyete yol açılmayacağı için karşı tarafın itirazları şimdiden boşa çıkmıştır.

1974’ten beri iskana kapalı tutulan Maraş’ın açılması, adadaki iki halk arasındaki en tartışmalı konu başlıklarından biri.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.