EkolojiManşet

Manisa OSB’deki geri dönüşüm tesisinde yangın

0
Manisa‘nın Yunusemre ilçesi Eski Menemen Caddesi‘ndeki organize sanayi bölgesinde kurulu bulanan bir geri dönüşüm tesisinin bahçesinde, depo olarak kullanılan bölümde yangın çıktı. Depodaki plastik ve kimyasal atıkların alev almasıyla çıkan yangın, bir süre sonra tesise de sıçradı. Zaman zaman patlama seslerinin de geldiği tesisten yükselen siyah dumanlar, kentin pek çok noktasından görüldü.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) ve sağlık ekipleri ile Orman Genel Müdürlüğü‘ne ait bir yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Ekipler iki saattir alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Plastik bağımlılığının zehirli dumanı

37 itfaiye aracı, 10 tanker ve üç helikopterle müdahale ediliyor

Yangındaki çalışmaları incelemek ve bilgi almak için olay yerine gelen Manisa Valisi Yaşar Karadeniz şu bilgileri verdi:

“Yangına önce 21 itfaiye aracı ile müdahale edildi, ardından yangının tüm fabrikayı kaplaması üzerine İzmir’den de takviye istendi. Şuanda 37 itfaiye aracı, 10 tanker ve üç helikopter ile yangına müdahale ediliyor. Ağırlığımız başka bir fabrikaya sıçramaması için çalışıyoruz. Yangını kontrol altına alıp söndürmeyi temenni ediyoruz. Beş iş makinesi getirildi. Bunlar başka giriş kanalları açarak fabrikaya itfaiye araçlarının farklı kollardan müdahale etmesini sağlayacaklar. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma yok. Aldığımız bilgiye göre içeride çalışan yok. Havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bilgi yok, soruşturma sonucu ortaya çıkacaktır.

Kasten yangın çıkaran geri dönüşüm tesislerinin lisansları iptal edilecek

Çevre fabrikalar önlem alıyor

Yangın söndürme helikopterinin de destek verdiği çalışmalarda rüzgarın kuvveti yangınla mücadeleyi zorlaştırırken yer yer patlama sesleri paniğe neden oluyor.

Rüzgarın etkisiyle devam eden yangın fabrikanın idari binasına da sıçrarken çevre fabrikalar da yangının kendilerine sıçramaması için önlemlerini almaya çalışıyor.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.