Spor

Manchester Düşler Tiyatrosu’nda “Mavi kabus”

0

Premier Lig‘in 9. haftasında Manchester City, Manchester United‘ı Old Trafford‘da 6-1 mağlup ederek rakibiyle arasındaki puan farkını beşe çıkarttı. City böylelikle rakibine karşı en farklı galibiyetini almış oldu.

Premier Lig’in 9. haftası Manchester’ın devlerini karşı karşıya getirdi. Lig ikincisi United, zirvenin sahibi City’yi Old Trafford’da konuk etti.

Yaklaşık 130 yıllık bir rekabeti içinde barındıran derbi bu sene ayrı bir önem taşıyordu. Sir Alex Ferguson rakiplerine ilk kez bu kadar değer verdiklerini, sezonun kilidinin bu maçla çözülebileceğini söylüyordu. Roberto Mancini ise bu kadar işinin arasında bir de Carlos Tevez ile uğraşıyordu.

Karşılaşmaya Sir Alex Ferguson, Hernandez’in yerine Welbeck’i ilk 11’e alarak başlarken aklında belki de Community Shild’de ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle gelen zafer vardı. Mancini ise Dzeko’yu biraz da ha harcamak istercesine yedek kulübesine mahkum etmişti yine. Onun yerine iki gün önce evini yakarak “Bu hayatta yapmadığım ne kaldı?” mesajını bir kez daha veren Balotelli Düşler Tiyatrosu’nda sahne alıyordu.

Mücadeleye beklentilerin üzerine iyi başlayan taraf Manchester City’di. Kırmızı Şeytanlar, Nani ve Ashley YOung ile kanatlardan verim almayı başarmazken konuk takım orta sahada hâkimiyetini kurdu.

22. dakikada David Silva’nın müthiş zekasıyla başlayan Manchester City atağında son haftaların formda isimlerinden James Milner içeriye çevirdi. Balotelli ceza saha çizgisi üzerinden çok şık vurdu ve takımını öne geçirdi. İtalyan futbolcunun gol sevinci ise görülmeye değerdi. Aslında bir sevinç de yoktu ortada. Sorunlu futbolcu formasının içine giydiği “Neden her zaman ben?” tişörtüyle Robeto Mancini’ye, basına, takım arkadaşlarına veya herkese gider yaptı.

İlk yarının kalan kısmında da United adeta kendinde değildi. Gol pozisyonuna dahi giremeyen ev sahibine karşı Manchester akıllı paslaşmalarla kontrolü elinde tuttu.

İkinci 45 dakika ise ManU için kâbus gibi başladı. 46. dakikada Agüero’nun pasında Johnny Evans uyuyakaldı. Top hareketlendiğinde Balotelli gol pozisyonuna girmişti bile. Yayın üzerinde faulü yapmak zorunda kalınca da cezasını kırmızı kartla ödedi.

Kırmızı karttan sonra garip bir şekilde Manchester United 11 kişiyle hiç bulamadığı pozisyonları bulmaya başladı. Ama lale devri yalnızca 10 dakika sürdü. 60. dakikada yine David Silva’nın üstün zekası sahneye çıktı. Onun müthiş pasında James Milner sağ kanattan ceza sahasına girdi. İçeride Balotelli vardı. Milner da Balotelli’yi gördüğünde iş bitmişti.

69’da ise yine harika paslaşmalar, yine sağ kanattan gelişen bir atak… Bu sefer Micah Richards yerden ortaladı. Agüero altıpasa doğru koptu geldi. Şık dokundu. Fark üçe çıktı. Bundan sonrası ise Manchester City taraftarlarının, Unitedlı taraftarlarla bütün sosyal iletişim platformlarını kullanarak dalga geçmesiyle geçti. City sahada oyunu şova dökerken, Mancini kendisi hakkında yapılan eleştirilerin üzerini kırmızı bir kalemle çiziyordu.

Ev sahibinde Darren Fletcher Citylileri rüyadan uyandırdı. Orta saha oyuncusu 81. dakikada ceza sahası dışından müthiş bir plaseyle United’ın şeref golüne imza atarken belki de farkın büyümesine neden oldu. Dur durak bilmeyen City, 90’da sağ kanattan kullanılan kornerde kafalardan seken topu arka direkte Lescott çevirdi. Edin Dzeko’ya çarpan top ağlarla buluştu. Golün santrasını bekleyen Cityli oyuncular United oyuna başladığı anda topu kaptı. Dzeko’nun geliştirdiği atakta sağ kanatta topla buluşan maçın en iyilerinden Sillva, derbiye beş yakışır demişti. İspanyol yıldızın bulduğu Dzeko, uzatmaların dördüncü dakikasında skoru ilan etti: 6-1.

Tarihi galibiyetle birlikte lider Manchester City, puanını 25’e çıkararak rakibiyle arasındaki puan farkını beşe yükseltti.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.