Kültür-SanatManşet

Mamut Performansları için başvurular başladı

0

Mamut Art Project‘te 2016 yılında Simge Burhanoğlu ve Seyhan Musaoğlu küratörlüğünde “Performansı Farkettiniz mi?” teması altında başlayan ve “Nasılsın?” ve “Maddesiz?” temaları altında devam ettirilen Performans Programı bu yıl da gerçekleşecek.

Güncel sanatta yılın umut vadeden sanatçıları için benzersiz bir keşif alanı olmayı başaran Mamut Art Project, sanat kariyerinin başında olan bağımsız yeteneklerin çalışmalarını koleksiyonerler, küratörler, galeriler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşturuyor.

Ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen Mamut Art Project, farklı alanlarda uzman isimlerden oluşan ve her yıl değişen jüri üyeleri tarafından başvurular arasından seçilen sanatçılara, kendi idareleri ile yürütebilecekleri, disiplinlerarası bir paylaşım ve sergileme imkânı sağlıyor.

Başvuru sürecinde yaş ve alan (resim, heykel, fotoğraf, video art, enstalasyon, sokak sanatları, vb.) sınırlaması olmadan, bağımsız çağdaş sanatçıların başvuruları kabul ediliyor.

Mamut Art Project’ten yapılan açıklamaya göre 3 – 7 Nisan 2019 tarihleri arasında Küçük Çiftlik Park’ta gerçekleşecek 2019 Performans Programı, bu yıl herhangi bir küratör ile işbirliği içerisine girmeden ve belli bir başlık altında olmadan devam ediyor. Başvurular açık çağrı ile kabul edilecek ve her başvuru kendi bağımsız içeriği altında değerlendirilecek. Açık çağrı için son başvuru tarihi 5 Mart 2019.

.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.