ManşetTürkiye

Maltepe’de oy sayımı yeniden başladı

0

Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından bugüne kadar yapılan tüm sayımların iptal edilmesinin ardından bu sabah yeniden oy sayımına başlandı. YSK, CHP’nin itirazını öğleden sonra görüşecek.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) talebi üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verilen Maltepe’de, 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının yaptığı sayımların iptal edilmesinin ardından sayıma yeniden başlatıldı. AKP ve Milliyetçi Hareket Partili (MHP) sandık görevlilerinin dün tutanakları imzalamayı reddetmesi üzerine iptal edilen 400 sandık ile kalan 170 sandıktaki sayım devam ediyor. 10 sandıktaki sayım tamamlandı.

İlçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılan sayımların geçerli olduğu ve yeniden sayımın yeni terminal kurulmadan ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılmasının kararlaştırılması sonrasında oy sayımı iki kurul tarafından yeniden başlatıldı.

Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarınca terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımlar (400 sandık) oy çokluğuyla iptal edilmiş, CHP ise karara itiraz ederek, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının aldığı kararların tümden kaldırılmasını isteyerek sayım işlemi yapabilecek 100 ayrı terminal kurulmasını talep etmişti.

Maltepe’de oy sayımı yeniden başlarken, CHP’nin itiraz dilekçesi, Maltepe İlçe Seçimi Kurulu aracılığıyla YSK Başkanlığına gönderildi. Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi, terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtildi.

YSK, CHP’nin başvurusunu öğleden sonra görüşecek. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.