Dünyaİklim KriziManşet

Malezya’daki selde tahliye sayısı 16 bine ulaştı

0

Malezya’nın Kelantan ve Terengganu eyaletlerinde, geçen hafta sonundan bu yana etkili olan yağışların meydana getirdiği seller nedeniyle evinden tahliye olanların sayısı 16 bin 84’e yükseldi.

Cumartesi gecesi başlayan şiddetli yağmur sonrası meteoroloji, 9 bölgeye yönelik tehlike uyarısını kırmızı alarm seviyesinde yapmıştı. Sel ve yağışların etkisini sürdürdüğü Kelantan’da korunaklı bölgelere geçenlerin sayısı 13 bin 80’e ulaşırken, yağışların azaldığı Terengganu’da ise bu sayı 3 bin 4’e geriledi.

Biri çocuk iki kişi öldü

Kelantan Polis Merkezi Başkanı Datuk Hasanuddin Hassan tarafından yapılan açıklamaya göre iki eyalette etkili olan selden dolayı biri çocuk iki kişi hayatını kaybetti. 7 yaşındaki çocuğun amcasıyla balığa gittiği sırada sele yakalandığı ve köprüden kanala düşmesi sonucu öldüğü belirtildi.

Yardım merkezleri kuruldu

Terenggan eyaletinde pazartesi günü 60 yardım merkezi, 126 tahliye merkezi kuruldu. Jerteh kentindeki bir korunaklı bölgede sel mağdurlarıyla bir araya gelen Malezya Başbakan Yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail, hükümetin her iki eyalette taşkın önleme tedbirlerini artırmak için yatırım yapacağını belirtti.

Terengganu eyaletinde kurulan yardım merkeziWan Azizah, Kelantan’da taşkın önleme çalışmalarının 700 milyon Malezya ringgiti (960 milyon TL), Terengganu’daki çalışmaların ise 400 milyon Malezya ringgiti (550 milyon TL) tutarında yatırım gerektirebileceğini ifade etti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.