ManşetKentTürkiye

Mahkeme İBB’nin itirazını reddetti, Haydarpaşa ve Sirkeci ihaleleri iptal edilmeyecek

0

Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine yaptığı itirazı reddetti. Kararı Danıştay’a götüreceklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır” dedi.

Ne olmuştu?

2012 yılından bu yana kullanılmayan Haydarpaşa Garı, Sirkeci Garı ile birlikte, 4 Ekim 2019’da 15 yıllığına kiralanmak ve “kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere” Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından ihaleye çıkarılmıştı. İhaleye katılan dört şirketten biri teklif vermemiş, diğeri kriterleri sağlayamadığı için elenmişti. Geriye Hezarfen Danışmanlık şirketi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki 4 şirket (Medya A.Ş, Kültür A.Ş, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) A.Ş ve Metro A.Ş) kalmıştı.

İBB konsorsiyumu aylık 100 bin, Hezarfen Danışmanlık ise 300 bin TL teklif vermiş, ihale komisyonu, 15 gün içinde tarafların pazarlığa çağrılacağı açıklamıştı. Ancak 15 günün ardından Komisyon sadece Hazerfen Danışmanlık Şirketi’ni davet etmiş, pazarlık toplantısının ardından ise ihalenin 350 bin TL kira bedeli karşılğı bu şirkete verildiğini açıklamıştı.

Bunun üzerine ihaleden hukuksuz biçimde elendiklerini söyleyen İBB 21 Ekim’de Bölge Mahkemesi’ne başvurmuş ve itiraz etmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.