Kültür-SanatManşet

Maden işçileri ile birlikte direnen LGBTİ’lerin hikayesi Pride yarın vizyonda

0

Türkiye’de ilk gösterimi Pembe Hayat 4. KuirFest kapsamında yapılan Pride filmi yarın (26 Haziran Cuma) vizyona giriyor. Film İngiltere’de madencilerle dayanışan gey ve lezbiyenlerin hikayesini anlatıyor.

22

Cannes Film Festivali’nde Kuir Palmiye ödülüne layık görülen ve Komedi/Müzikal kategorisinde En İyi Film dalında Altın Küre’ye adaylığı bulunan gösterilen Pride (Onur), sinemada seyircisiyle buluşacak.

Filmin hikâyesi ise şöyle: Londra’daki bir grup gey ve lezbiyen, ortak bir kaderi paylaştıklarını düşündükleri grevdeki madencilere bir yardım kampanyasıyla destek olmaya karar verirler. Her iki grup da baskıcı muhafazakâr hükümet, polis ve boyalı basın tarafından benzer şekilde fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmaktadır. Kendilerine Lezbiyen ve Geyler Madencilerle Dayanışıyor adını seçen aktivist grup, topladığı yardım paralarını birinci elden Galler’deki küçük bir maden kasabasına ulaştırmak üzere yola koyulur. Bu buluşma her iki tarafın da önyargılarını aşması ve dayanışmanın önemini kavraması açısından öğretici bir deneyime dönüşür.

İngiliz Bağımsız Film Ödülleri’nden de En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında galibiyetle dönen Matthew Warchus imzalı Onur’un gösterimi ülkemizde taşeronlaşma, yetersiz çalışma koşulları ve ihmaller sebebiyle hayatını kaybeden maden işçilerine, aynı zamanda homofobi ve transfobi yüzünden kaybettiğimiz bütün LGBTQ bireylerin anısına da gerçekleşiyor.

(Kaos GL)

You may also like

Comments

Comments are closed.