DünyaManşet

Macaristan kalkı “Köle Yasasına” karşı sokaklarda

0

Macaristan’da yıllık fazla mesai saatlerini artıran yasal düzenlemeye karşı binlerce kişi protesto gösterisi düzenledi.

Macaristan’da geçtiğimiz hafta muhalefetin “köle yasası” olarak adlandırdığı düzenleme yasalaştı. Yıllık fazla mesai saatlerini artıran ve ödemelerin daha fazla ertelenmesine neden olan yasa, tüm ülkede protesto ediliyor.

Dün düzenlenen gösteri, yasanın kabul edilmesinin ardından düzenlenen dördüncü protesto eylemi oldu. Pazar günü 15 bin kişinin katıldığı eylemlerde polis sık sık biber gazıyla göstericilere saldırdı.

Parlamentoya ve resmi devlet televizyon binasına yürüyen göstericiler, televizyon ve radyoları bağımsız yayın yapmadıkları için protesto etti. “Televizyonlar yalan söylüyor” sloganı atan eylemciler, olayların televizyonlara doğru bir şekilde yansıtılmasını talep etti. 

Protestolar kapsamında 10’dan fazla milletvekili devlet televizyonu MTV binasına girerek bir bildiri okumak istedi. Gazeteci Benjamin Nowak, bağımsız milletvekilleri Bernadett Szel ve Akos Hadhazy’nin zorla dışarı çıkarıldığı görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Orban hükümeti başa geçtiğinden beri yaklaşık 500 gazete, televizyon, radyo kanalı ve web sitesi tek bir holding çatısı altında birleştirilmişti.

.

(Bianet)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.