DünyaManşet

Macaristan genel seçimleri sonrası bir muhalif gazete ve bir radyo yayınına son verdi

0

Geçtiğimiz günlerde Macaristan’daki genel seçimlerde Başbakan Viktor Orban genel seçimlerden oyların % 48,41’ini alarak daha da güçlenerek çıkmıştı.

Sağcı iktidar partisi FİDESZ lideri Orban’ın iktidarını korumasının ardından Macar medyasının iki muhalif organı Magyar Nemzet gazetesi ve Lanchid radyosu yayın hayatına son verdiğini açıkladı.

Bugün uygulamaya geçen kararla Magyar Nemzet gazetesi artık yayınlanmayacak ve Lanchid radyosunun mikrofonları kapanacak.

Gazete ve dergi, Macar iş dünyasının önemli isimlerinden Lajos Simicska’nın mülkiyetindeydi.

Simicska ise Viktor Orban’ın eski “silah arkadaşlarından”.

80 yıllık Magyar Nemzet gazetesini satın alan, Lanchid radyoyu ve Hir TV adındaki Macaristan’ın ilk haber kanalını kuran Lajos Simicska, Viktor Orban’ın iktidara geldiği ilk dönemde kurduğu inşaat ve altyapı şirketleri üzerinden çok sayıda devlet ihalesi almıştı.

Bu dönemde muhalefetin iddialarına göre devlet kurum ve şirketlerinin reklamları da hep bu medya kanallarına akıtılmıştı.

Daha sonra 2015 yılında gündeme gelen ekonomi politikası ve parti içi hesaplaşmalar nedeniyle Viktor Orban ile bozuşan Lajos Simicska açıkça Orban’a karşı savaş ilan etmiş ve elindeki tüm medya imkânlarıyla hükümeti ve Orban’ı eleştirmeye başlamıştı.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.