İklim KriziManşet

Londra’daki iklim krizi isyanına Sherlock Holmes da destek verdi

0

Sherlock Holmes karakterine hayat vermesiyle bilinen İngiliz dizi oyuncusu Benedict Cumberbatch Londra’da iklim krizine karşı düzenlenen isyana katıldı.

7 Ekim tarihinde başlayan uluslararası isyan kapsamında Londra’daki eylemciler Westminister Bölgesi’ndeki 12 ayrı noktayı trafiğe kapattı. İki hafta sürmesi planlanan eylemlerin üçüncü gününde gösterilere destek vermek için İngiliz aktör Benedict Cumberbatch da katıldı.

Trafalgar Meydanı’nda dönüşümlü olarak eylem yapan göstericileri ziyaret eden Cumberbatch, birkaç saatini eylemcilerle birlikte geçirdi. Oyuncunun başrollerini Claire Foy ile birlikte oynadığı Louis Wain isimli filmin çekimleri için başkentte olduğu belirtildi.

Emma Thompson: Çılgınlar adasındayız

İklim krizine karşı hükümetlerin harekete geçmesini talep eden Yokoluş İsyanı aktivistleri daha önce 15 Nisan’da uluslararası ölçekte eylemler düzenlemişti.  İlk uluslararası eylem serisinde protestoculara destek için ise oyuncu Emma Thompson gelmişti. Pembe bot üstüne çıkarak konuşma yapan Thompson, “Bu küçük çılgınlar adasındayız ve hepinizle birlikte olabilmek beni çok mutlu ediyor” demişti. Londra’daki eylemde 11 gün boyunca merkezi yollar kapatılmış, eylemler sonucunda bini aşkın kişi gözaltına alınmıştı.

 

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.