Spor

Lokavt sona erdi!

0

NBA’de uzun süreli görüşmeler sonunda oyuncular ve takım sahipleri anlaştı. Lokavt sona erdi. İki kez ertelenen sezonun kalan kısmı 25 Aralık’ta başlayacak.

Dün geceden bu yana toplantı yapan takım sahipleri ve oyuncular arasında anlaşma sağlandı. 148 günlük lokavt sürecinin sona erdiği ve ligin 25 Aralık’ta başlayacağı açıklanırken, sezonun 66 maç üzerinden oynanması kararlaştırıldı.

Oyuncular ve takım sahipleri dün gece başladığı toplantı maratonunu 15 saatin ardından sonlandırdı. NBA Komisyoneri Davis Stern, sezona başlamak için 30 günlük bir süreye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Beşiktaşlılar üzülecek!
Lokavt ilan edildikten sonra NBA’den Deron Williams ve Semih Erden’i getiren, dün de Lamar Odom’la anlaşan Beşiktaş Milangaz, yıldızlarına veda edecek.

Anadolu Efes’ten Ersan İlyasova, Türk Telekom’dan Mehmet Okur, Fenerbahçe Ülker’den Thabo Sefolosha, Galatasaray’dan Zaza Pachulia da NBA’e geri dönecek isimler arasında yer alıyor. Milwaukee Bucks’la kontratı devam eden Ersan’ın Türkiye’de kalmak istediği ve Bucks ile olan sözleşmesini iptal etmek istediği de gelen haberler arasında.

Sözlü anlaşmanın Cumartesi gününe denk gelmesi sebebiyle henüz anlaşma resmi olarak kayıtlara geçmedi. İki tarafın genel hatlarda anlaştığı, ufak detaylar üzerinde de çalışmaların süreceği düşünülüyor. Taraflar resmen anlaştığı an, NBA dışında forma giyen oyuncuların yeni takımlarıyla olan kontratları iptal olacak.

“İyimser konuşursak…”
Toplantıdan sonra düzenlenen basın toplantısında David Stern, “Şu anda ön anlaşmanın sağlandığını söyleyebilirim. Resmen onaylanması için bir takım işlemler yapılması gerekiyor. Yine de iyimser olarak konuşursak 25 Aralık’ta sezon başlayacak” dedi.

Billy Hunter ise, “Düşüncelerimiz iki tarafın da çıkarlarını gözedecek şekilde” şeklinde konuştu.

Takım kampları ve transfer döneminin 9 Aralık’ta başlayacağı konuşulanlar arasında.

Anlaşmanın hayata geçirilmesi için, her iki tarafta yapılacak oylamada çoğunluğun onayını alması, yani 29 kulübün en az 15’i, oyuncular sendikası üyelerinin salt çoğunluğu tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Sendika komitesinin olası anlaşmayı bugün görüşmesi ve onaylayarak sendika yönetimine iletmesi bekleniyor.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.