EnerjiManşet

Lisanssız elektrik üretimi için alınan usulsüz hizmet bedeli Meclis gündeminde

0

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bahse konu iş ve işlemler için yetkilendirilen kamu kurum ve kuruluşlarınca verilen hizmetin karşılığı olarak, yararlanan kişilerden bedel alınmasına yönelik yasal bir düzenleme yapılmasının zorunlu olduğu değerlendirilmektedir” diyen Ali Kenanoğlu, Bakanlığa cevaplanması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • Lisansız Yenilenebilir Üretim Tesisi Proje Onay ve Kabul İşlemleri Karşılığında Hizmet Bedeli alınacağına ilişkin kanuni bir düzenleme bulunmamasına rağmen bu bedel neden alınmaktadır?
  • Lisansız Yenilenebilir Üretim Tesisi Proje Onay ve Kabul İşlemleri için kanuni bir dayanak olmadan hizmet bedeli alan sorumlular hakkında bir işlem başlatılacak mıdır?
  • Elektrik piyasasında lisanssız elektrik üretimi yapacak tesislere yönelik proje onayları için bedel alınacağına ilişkin kanuni bir düzenleme bulunmadığı için açılan davalar sonucunda söz konusu bedeller ilgililere iade edildiğine göre bu şekilde olup dava açmayanlardan alınan hizmet bedelleri de ilgililerine iade edilecek midir?
  • Lisansız Yenilenebilir Üretim Tesisi Proje Onay ve Kabul İşlemleri Karşılığında Hizmet Bedeli Alınması için yasal bir düzenleme yapılacak mıdır?

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.