TürkiyeManşet

Libya’ya asker gönderimi başladı

0

Yeni yılın ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantıları Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıdan edinilen bilgiler ile Türkiye’nin, ilk etapta Libya’ya koordinasyon görevini üstlenmek üzere 35 asker gönderdiği öğrenildi. Toplantılarda AKP yönetimi, önümüzdeki sürece ilişkin yol haritasını belirlerken, gündemdeki konulara ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yaptı. Ancak toplam gönderilecek asker sayısı konusunda net bilgi verilmedi.

Erdoğan: Peyder pey asker göndereceğiz

Libya‘ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi 2 Ocak günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmüş, tezkere 184’e karşı 325 oyla kabul edilmişti. Tezkerenin kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Erdoğan ise Libya’ya “peyder pey asker gönderileceği” açıklamasını yapmıştı.

Meclisten geçen tezkerenin kullanım amacı ise “Milli çıkarlara yönelik her türlü tehdide karşı önlem almak, Libya’daki gayrimeşru grupların Türkiye’nin menfaatlerine yönelik, saldırılarını bertaraf etmek, Kitlesel göç gibi risklere karşı önlem almak, Libya halkına insani yardımların ulaşmasını sağlamak” olarak belirtiliyor.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.