ManşetTürkiye

LGBTİ aktivisti Avukat Levent Pişkin gözaltına alındı

0
Levent Pişkin

Tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından Avukat Levent Pişkin, yandaş medyanın hedef göstermesinin ardından gözaltına alındı.

Levent Pişkin

Levent Pişkin

Tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüşen Avukat, HDP İstanbul İl Yöneticisi ve LGBTİ aktivisti Levent Pişkin, sabaha karşı gözaltına alındı.

Sabah 05.00 sıralarında Pişkin’in Kurtuluş’taki evine gelen özel harekat polisleri Pişkin’i gözaltına aldıktan sonra odasında bulunan bazı eşyalara el koydu.

Faaliyetleri durdurulan 370 dernek arasında yer alan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi de olan Pişkin, insan hakları savunucusu olmasıyla biliniyor. ÖHD, Pişkin’in gözaltına alınmasını şöyle duyurdu:

Üyemiz, HDP İl yöneticisi Av. Levent Pişkin, havuz medyasının hedef göstermesinin ardından sabaha karşı yapılan baskın ile gözaltına alındı.

— ÖHD İstanbul Şubesi (@ohdistanbul) 14 Kasım 2016
Müvekkili Demirtaş ile avukat olarak görüşen Pişkin, Sabah gazetesi tarafından şu ifadelerle hedef gösterilmişti:

“İstanbul’da HDP’nin bir ilçe başkanlığında yönetici olan avukat L.P’nin de Demirtaş’ı ziyaret edeceğini duyduğu C.K. ile irtibat kurduğu ve Alman dergisinin talebini ilettiği kaydedildi.

“Alman dergisinin, propaganda amacıyla “Demirtaş’ın Avrupa ve Almanya’ya yönelik mesajını içeren, kendi el yazısıyla yazılmış not” istediği belirlendi.”

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan Levent Pişkin Bursa’ya götürülüyor.

Aynı iddiayla 7 Kasım’da Bursa’da Avukat C.K gözaltına alınmıştı.

LGBTİ derneklerinin avukatlığını da yapan Av. Levent Pişkin, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi’nde de yer alıyor. Onur Yürüyüşü ve haftanın avukatlığını yapıyor.

 

(Kaos GL)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.