Spor

LeBron şovla başladı

0

Lokavt nedeniyle iki ay gecikmeli başlayan NBA’de ilk gecenin nefes kesen maçında geçen sezonun finalistleri Dallas Mavericks ve Miami Heat karşı karşıya geldi. Miami, geçen yıl şampiyonluğu kaptırdığı rakibini 105-94 yenerek, sezona iyi bir başlangıç yaptı. LeBron James yeni bir rekoru ele geçirdi.

Maçı başından beri önde götüren ve ilk üç periyod rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen taraf Miami’ydi. Evinde tarihi fark yemekten son periyoddaki performansı ile kurtulan Dallas’ın bu çabası maçı çevirmeye yetmedi ve Miami salondan 105-94 galip ayrıldı.

37 sayı 10 ribound 6 asistle double double yapan Lebron James Miami’yi sürükleyen isimdi. Son şampiyon Dallas Mavericks’te ise Jason Terry 23, Dirk Nowitzki 21 sayı bulurken, Shawn Marion da 12 sayı ile skora katkıda bulundu.

LeBron James attığı 37 sayıyla Tim Hardaway’in sezon açılışı rekorunu geçti. Miami Heat’in sezonun ilk maçındaki sayı rekoru, 1999 yılında oynanan Detroit Pistons maçında Hardaway’in 32 sayısı 12 sene boyunca geçilememişti.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.