TürkiyeEğitimManşet

‘KYK başvurusunda öğrencilere AKP’ye yakın gençlik yapılarına üye olup olmadıkları soruldu’

0

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvurusunda öğrencilere AKP’ye yakınlığıyla bilinen Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren yapılara üye olup olmadıklarının sorulduğunu duyurdu.

Adıgüzel’in aktardığına göre KYK başvurusunu doldurmak için sisteme giren öğrencilerin karşısına “Gençlik Merkezi üyesiyim” ve “Genç Gönüllüler Platformu üyesiyim” seçenekleri çıkıyor.

‘AKP’li olmayanın okumaya hakkı yok mu?’

Gençlik Merkezi ve Genç Gönüller Platformu, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteriyor.  Ancak bu duruma tepki gösteren Adıgüzel, iki kurumun da AKP’nin gençlik yapılanması olarak kullanıldığını iddia etti.

Adıgüzel paylaşımında “AKP’li olmayan öğrencinin okuma hakkı KYK’ya başvurma hakkı yok mu?” ifadelerini kullandı.

‘Torpili açıktan yapıyorlar’

Bu seçenekleri doldurmalarının öğrencileri KYK değerlendirmesinde avantajlı hale getireceğini belirten Adıgüzel, “Torpili biliyorduk, gizliden yapılıyordu. Ama maalesef şimdi açıktan yapıyorlar”  değerlendirmesinde bulundu.  CHP’li milletvekili bu soruların  derhal sistemden kaldırılması talebinde bulundu.

3 Kasım Salı günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek.

Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere geri ödemesiz burs ya da geri ödemeli öğrenim kredisi almaya hak kazanacak.

Bakanlık: Başvuru sonucunu etkilemeyecek

Konunun gündeme gelmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı yazılı açıklamada bulundu. Sorulara verilen yanıtların başvuru sonucunu etkilemeyeceği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi başvurusuna katılan tüm gençlerimize teşekkür eder; başvuru esnasında gençlerimize yönelik yapılan anket çalışmasında yer alan bakanlığımıza ait gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorulara verilen yanıtların başvuru sonucunu etkileyemeyeceğinin altını çizmek isteriz.

Açıklamada bu soruların bilgilendirme amaçlı olduğu belirtildi ve “Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi formlarımızda yer alan gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorular, bilgilendirme amaçlı olup, gençlerimizin bakanlığımızın bu tür faaliyetlerine katılmaları doğrultusunda davet niteliğindedir” denildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.