Doğa MücadelesiManşet

Kuzguncuk Bostan’da yeniden belediye ekipleri ziyareti

0

Geçtiğimiz hafta ot kesme bahanesiyle Kuzguncuk İlia Bostanı’na giren ve yatık olduğu gerekçesiyle bir defne ağacını kesen belediye ekipleri bu sabah saat 09:00 sularında ağaç budama bahanesiyle tekrar bostana girdiler.

Kuzguncuk sakinlerinden aldığımız bilgiye göre belediye ekiplerinin hemen ardından bostana gelen Kuzguncuklular Derneği üyeleri ve semt sakinleri, gelişlerine kadar geçen sürede nar ağaçları dahil olmak üzere 3 ağacın “budandığını” fakat aldıkları tepki karşısında belediye ekiplerinin budamayı durdurduğunu ve beklemeye geçtiğini aktardılar.

Ne olmuştu?

700 yıldır bostan olarak kullanılan arazi son olarak Mart ayında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılmıştı. Bostanın ihalesini ayda 21 bin liraya Üsküdar Belediyesi aldı. Belediye Başkanı Kara “Çocuklar organik tarım yapacak” derken Kuzguncuklular Derneği şeffaf ve katılımcı bir proje istiyor.

 

Son gelişmeler

Diren Kuzguncuk facebook sayfasından da duyurulan Kuzguncuklular Derneği’nin bugünkü “budama” faaliyetinden sonra yaptığı açıklamada konuyla ilgili 6. Koruma Kurulu ile görüşerek durumu bildiren bir dilekçeyi ilettiklerini, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu ve Bostanın yeşil alan olarak korunması ile ilk elden yetkili olan İl Çevre Müdürlüğü Tabiatı Koruma Komisyonu ile iletişime geçtiklerini bildirdiler.

Gelişmeleri takip edeceğiz.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.