TürkiyeManşet

Barış Çakan’ın öldürülmesinde çelişkili iddialar: Aile Kürtçe müzik, valilik ezan tartışması diyor

0

Ankara Etimesgut ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi‘nde dün saat 22.30 sıralarında Barış Çakan üç kişilik bir grubun saldırısı sonucunda hayatını kaybetti.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın ailesinin açıklamalarından yola çıkarak yaptığı habere göre 20 yaşındaki Çakan arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıktı. Burada üç kişilik bir grup Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle Çakan’a saldırdı ve kalbinden bıçakladı.

Ankara Valiliği ile İçişleri Bakanlığı Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı ise bir açıklama yayınlayarak Çakar’ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddiasını yalanladı.

Kuzen Çakan: Daha önce de saldırıldı

Saldırı sonucu kalbinden yaralanan Çakan olay yerinde yaşamını yitirirken, saldırıyı gerçekleştiren üç kişi ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Özel Etimad Hastanesi’ne kaldırılan Çakan’ın cenazesinin bugün toprağa verilebileceği bilgisini veren kuzeni Doğan Çakan, daha önce Kürtçe müzik dinledikleri için kendilerinin de saldırıya maruz kaldığını belirtti.

Ankara Valiliği’nden açıklama

Konuyla ilgili Ankara Valiliği de bir açıklama yayınlayarak iddiaları yalanladı. Valilik saldırganların Barış Çakan’ı Kürtçe müzik gerekçesiyle öldürmediğini söyledi.

Açıklamada anlatılanın aksine öldürülen gencin arabadaki kişilerin ezan okunurken yüksek sesle müzik dinlemesine itiraz ettiği ve bunun sonucunda çıkan tartışmada bıçaklandığı belirtildi.

Valilik açıklamasının devamında “Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikardır” dedi.

Çataklı: Dinlenen müzik Kürtçe değil

Konuyla ilgili bir diğer açıklama da İçişleri Bakanlığı Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı‘dan geldi. Çataklı “iddiaların aksine dinlenen müzik Kürtçe değildir” dedi. Açıklamada Çakar’ın ezan okunduğu sırada yüksek sesle müzik dinleyenleri uyarması sonucunda öldürüldüğünü söyledi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.