LGBTİ+Manşet

Yeniden Refah’tan Ankara Valiliği’ne açık teşekkür: Onur Yürüyüşü’nü yasaklama kararını bizzat arayarak bildirdiler

0

Ankara‘da bugün yapılacak Onur Yürüyüşü‘nü hedef alan ve “Vallahi yürütmeyeceğiz” diyen Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolu Başkanı Melih Güner, twitter hesabından yürüyüşü yasaklayan Ankara Valiliği‘ne, yasak kararını kendisini bizzat arayarak haber verdikleri için teşekkür etti.

Güner, paylaşımında şunları söyledi:

“Ankara Valiliğimize, Bugün yapılması planlanan LGBT yürüyüşüne kesinlikle izin vermeyeceğini bizzat arayarak belirttikleri için teşekkür ediyorum.”

Güner, dün LGBTİ+ örgütleri ve aktivistlerinin Kuğulu Park‘ta düzenlemek istedikleri 2’inci Onur Yürüyüşü’nü hedef göstermiş; bunun üzerine de düzenleyici komite dayanışma çağrısı yapmıştı.

Paylaşımında,  “LGBT bu sefer de Ankara’da yürüyecekmiş. Vallahi yürütmeyeceğiz. Yeniden Refah Partisi olduğu müddetçe LGBT’ye geçit yok. Bir nesli kaybetmek üzereyiz. Bu ahlaksızlığa dur demek için Kuğulu Parktayız” ifadelerini kullanan Güner’in yazdıklarının altına pek çok nefret söylemi içeren yorum yapılmıştı. 

Bir çağrı da malum gruptan

Daha önce İstanbul ve İzmir Onur yürüyüşlerinin engellenmesi için çağrı yapan Müdafaa-i İslam Hareketi de taraftarlarını Hacı Bayram Veli Camii’ne çağırdı.

Bir bildiri yayımlayan grup, yürüyüşün engellenmesini istedi.

Kin ve nefrete karşı dayanışma çağrısı

Ankara Onur Yürüyüşü Komitesi’nin bu gelişmeler üzerine Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ettiği çağrı metninde şöyle denildi:

“Tüm hukuk dışı engellemelere rağmen Anayasal hakkımızı kullanarak 5 Temmuz 2022 saat 17.30’da Ankara Kuğulu Park’ta Onur Yürüyüşü’müzü gerçekleştireceğiz. Bu süreçte gerici İslamo-faşist çeteler tarafından yapılan çağrılarda birçok şehirde olduğu gibi Ankara’da da alenen halkı kin ve nefrete teşvik etme suçu işleniyor. Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapıp bu grubun toplanmasını engellemediği taktirde biz de tıpkı İstanbul Pride gibi, yetkilerini kötüye kullanmalarına izin vermeyeceğimizi Türkiye halklarına ilan ediyor, özgür ve eşit yaşamı savunan herkesi bizimle dayanışmaya davet ediyoruz!”

 

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.