ManşetTürkiye

Kürtçe konuşan baba silahlı saldırıda öldürüldü iddiasına Sakarya Valiliği’nden yalanlama

0

Sakarya’da baba ve oğulun Kürtçe konuştuğu için silahlı saldırıya uğradığı iddia edildi. Saldırıya uğrayan Kadir Sakçı hayatını kaybederken oğlu Burkan Sakçı ağır yaralandı. Saldırgan “Hatırlamıyorum” dedi. Valilik ise saldırının etnik bir nedenle alakasınını bulunmadığını savundu.

Cinayete kurban giden Kadir Sakçı’nın kardeşyle konuşan Rûdaw’da yer alan habere göre olay 16 Aralık Pazar günü Sakarya’nın Hendek ileçsi Yenimahalle Mahallesi Beştepeler Caddesi’ndeki kıraathanenin önünde meydana geldi.

‘Kürt müsünüz Suriyeli mi?’

Habere göre aslen Muşlu olan maktül Kadir Sakçı oğlu Burhan Sakçı’yı berberden aldıktan sonra kıraathane önünde Hikmet Usta ve yanındakiler tarafından önü kesildi. Kürtçe konuşan baba ve oğula “Kürt müsünüz, Suriyeli mi?” diye soran Hikmet Usta, baba ve oğlun “Evet Kürdüz” demesi üzerine “Zaten sizi sevmiyorum” diyerek belindeki tabancayı çıkarıp ateş etti.

Yaralanan baba-oğul Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Kadir Sakçı yaşamını yitirdi. Aynı saldırıda yaralanan oğlu Burhan Sakçı’nın ise tedavisi devam ediyor.

Saldırının ardından Usta saldırgan Bursa’da gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre saldırgan “Olay esnasında sarhoştum, hatırlamıyorum” diyerek kendini savundu.

Rûdaw’a konuşan Kadir Sakçı’nın kardeşiSelahattin Sakçı, saldırganı daha önce hiç tanımadıklarını, kardeşinin bu kişiyle herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını söyledi.

Valilik: Etnik neden yok, yüksek ses ve küfürlü konuşma var

Valiliğin yayınladığı yazılı açıklama ise şöyle:

“Kimi basın organlarında ve sosyal medya hesaplarında; İlimiz Hendek ilçesinde 16.12.2018 günü meydana gelen cinayet olayının sebebinin çarpıtılarak ‘etnik bir nedenden kaynaklanmış gibi algı yaratılmaya çalışılmasının’ gerçekle hiçbir alakası yoktur.

“Olayda her iki tarafın da önceden birbirlerini kesinlikle tanımadıkları, alkollü olan ve pek çok suçtan sabıkası bulunan zanlının yüksek sesle ve küfürlü konuşması üzerine ikaz edildiği için çıkan tartışmaya bağlı olarak bu müessif hadisenin yaşandığı tanık beyanlarından açıkça anlaşılmıştır.

“Cinayet faili olaydan sonra güvenlik görevlilerimizin ısrarlı takibi sonucunda Bursa ilinde yakalanarak tutuklanmıştır.         

“Sosyal medyada yer aldığı şekilde tahkikatın hiçbir aşamasında belirtilen türden bir ifade mevcut değildir.         

“Toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya yönelik bu tür maksatlı ve asılsız haber ve beyanlara itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

.

(Diken. Rudaw)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.