DünyaManşet

Küreselleşme karşıtları Frankfurt’ ta AMB gökdelenine karşı

0

frankfurtAvrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Frankfurt’taki yeni merkezi protesto gösterileri eşliğinde açıldı. Polis göstericilere göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Gözaltına alınanlar oldu.

AMB’nin yaklaşık 1,3 milyar euro harcayarak inşa ettiği Frankfurt’taki yeni gökdeleni çevresinde güvenlik önlemi alan polis protestoculara tazyikli suyla müdahale etti.

Göstericiler, Frankfurt şehir merkezinde önlem alan polislerle çatıştı. Polislere taş atıldı, çöp konteynırları ve otomobiller ateşe verildi. Göstericiler bazı önemli kavşakları ulaşıma kapadı.

Bazı göstericiler polis araçlarını ateşe verdi. Polis, göstericilere göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. 91 polis ve 128 gösterici yaralandı. 15 gösterici gözaltına alındı.

Draghi’den göstericilere mesaj

AMB Başkanı Mario Draghi, merkezin açılışında yaptığı konuşmada göstericilere seslendi. 1,3 milyar euroya mal olan yeni merkezin Avrupa’da birlikte neler başarılabileceğinin bir sembolü olduğunu belirten Draghi, “Kendilerini bu gelişmenin dışında sayan, Frankfurt’a protesto amacıyla gelenlerin de bu başarıda paylarının olduğunu düşünüyorum” dedi. Avrupa’nın bütünleşme sürecinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Draghi, üç kuşağın bütünleşme sürecinin nimetlerinden yararlandığını kaydetti.

Gösterilerin ardındaki isim: Blockupy

Frankfurt’taki AMB karşıtı protesto gösterileri Blockupy hareketi tarafından organize ediliyor. Birçok küreselleşme karşıtı örgüt ve kurum Blockupy çatısı altında yer alıyor.

Blockupy hareketi, Avrupa’nın birçok ülkesine dayatılan tasarruf programları ve yoksullaşmanın sorumlusu olarak AMB’yi görüyor.

(DW – Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.