KitapManşet

Yeni İnsan Yayınevi, Türkiye’nin stant açamadığı Frankfurt Kitap Fuarı’nda

0

Dünyanın en köklü ve kapsamlı kitap fuarlarından Frankfurt Kitap Fuarı’na Türkiye ulusal stant olarak katılmadı. Yeni İnsan Yayınevi ise son dört fuarda olduğu gibi bu sene de kendine standında Frankfurt Kitap Fuarı’nda yerini aldı.

Ekoloji, alternatif eğitim, tarih, edebiyat ve çocuk edebiyatı gibi alanlarda kitaplar hazırlayan Yeni İnsan Yayınevi; Frankfurt’ta dünya yayıncılarıyla buluştu.

Uluslararası yüzlerce yayıncının katılım sağladığı fuarda Yeni İnsan da kitaplarını duyurmak, yerli yazarlarını tanıtmak ve çeşitli dillerdeki kitaplarını fuar aracılığıyla Türkçeye kazandırmak istiyor. Fuar, 24 Ekim pazar gününe kadar devam edecek.

‘Yayıncılarla ilişkiler sürüdürülebilir olmalı’

Bu sene dört kişiyle Frankfurt Kitap Fuarı’na katılan Yeni İnsan Yayınevi; Fransa, İtalya, İspanya, Kanada’nın yanı sıra Slovakya ve Tunus gibi ülkelerdeki yayıncılarla görüşmeler gerçekleştirdi. Özellikle ekoloji, edebiyat ve çocuk edebiyatı alanındaki kitaplar fuarda yoğun ilgi gördü.

Yeni İnsan Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Aytaç Tolga Timur, Frankfurt Kitap Fuarı’na her yıl katıldıklarını, dünyanın farklı ülkelerinden gelen yayıncılarla ilişkilerin sürdürülebilir olması gerektiğini aktarıyor. Türkiye’nin Frankfurt Kitap Fuarı’na ulusal stantla katılmamasını talihsizlik olarak yorumluyor.

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.