Hayvan HaklarıManşet

Kumluca Belediyesi boğaları güreştirecek: Şiddet ve işkence ‘şenliğini’ iptal edin

0

ANTALYA- CHP yönetimindeki Antalya Kumluca Belediyesi’nin 20 ve 21 Ağustos tarihlerinde düzenlemeyi planladığı Karagöl Yayla Şenlikleri kapsamında boğaların güreştirileceği duyuruldu.

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu, girişimleri sonucu kanunen gerekli izinlerin de alınmadığını öğrendi. Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) de, “şiddet içermeyen folklorik amaçlı gösterilere izin verilebileceğini” belirten kanun maddesine dayanılarak bir hayvan dövüşünün şiddet içermemesi mümkünmüş gibi alınacak herhangi bir izni de zaten kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Baro ve HAKİM, yaptıkları açıklamada  “bu şiddet ve işkence “şenliği”ni düzenleyenlere, Antalya Kumluca Balediyesi’ne, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve “şenlik”te sahne alacağı söylenen Ferhat Göçer’e bu çağdışı zulümden vazgeçilmesi için” çağrıda bulunuyor.

Ayrıca etkinliğin gerçekleşmemesine yönelik baskı yapılması için kamuoyundan belediyenin sosyal medya hesaplarına yorumlar atılması, belediyenin aranarak dövüşlerin iptal edilmesi yönünde talepte bulunması için de destek isteniyor.

Hayvan dövüşünün şiddet içermemesi mümkün olamaz

Hayvanları Koruma Kanunu’nda 2021 yılında yapılan değişikliğe göre, hayvan dövüştürmek suç kapsamına alındıysa da folklorik amaca yönelik ve “şiddet içermediği”ne kanaat getirilen gösteriler halen izin alınmak suretiyle düzenlenebiliyor.

Hayvan hakları savunucuları, hayvan dövüşünün şiddet içermemesinin mümkün olmadığını, hayvan dövüşlerinin tamamen yasaklanması gerektiğini ve seyir zevki için hiçbir türe yönelik zulmün kabul edilemeyeceğini
belirterek, hâlen yaygın olan hayvan dövüşlerinin sonlandırılmasını talep ediyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.