DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Kumbh Mela Festivali başladı: Salgına rağmen binlerce kişi Ganj Nehri’ne akın etti

0

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden biri olan Hindistan‘da ülkenin en önemli dini festivallerden biri kabul edilen Kumbh Mela Festivali başladı.

Festivale katılan binlerce kişi sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymadan Ganj Nehri‘ne girdi.

‘Maa Ganga’nın koruyacağından eminim’

Altı hafta sürecek etkinliklerle ilgili konuşan organizasyon sorumlularından Siddharth Chakrapani, Hindu bağışlama ve arınma tanrıçasına atıfta bulunarak şunları söyledi:

Maa Ganga‘nın onları koruyacağına eminim, salgın biraz endişe verici ancak tüm önlemleri alıyoruz.”

Yetkililer ise sayıları 1 milyonu bulan ziyaretçilerin, güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen hijyen kurallarına uymadıklarını belirtti. Ayrıca, kurallara uymayanlara da para cezası kesileceğini söyledi.

Ganj Nehri’ne girmek, Hindistan’ın dört bir yanından ve sınırlarının ötesinden gelenler için kutsal bir ayin olarak kabul ediliyor.

Dünyanın en büyük dini festivali kabul edilen  Kumbh Mela Festivali’nde 2001 yılında 60 milyon kişi aynı gün Ganj Nehri’ne girmek için Allahabad kentinde bir araya gelmiş ve dünya rekoru kırmıştı.

Salgının en çok görüldüğü ikinci ülke

Hindistan, dünyada koronavirüs vakasının en fazla görüldüğü ikinci ülke durumunda. 150 binden fazla  kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, vaka ve ölüm sayısı son haftalarda önemli ölçüde düşmüştü. Uzmanlar ise yeni bir koronavirüs dalgasının ülkeyi vuracağı konusunda uyarıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.