ManşetTürkiye

Kültür Bakanı: Efes Antik Kenti’nde yapılan etkinlikler tarihi yapıya zarar vermiyor

0

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde olan Efes antik kenti içinde çeşitli organizasyonların yapıldığı ortaya çıktı. Ünlü Celsus Kütüphanesi önünde “düğün masalarının” dizildiği görülen fotoğrafların sosyal medyada yayılmasının ardından pek çok kişi bu uygulamaya tepki gösterdi. Tepkilere Kültür Bakanı Nabi Avcı yanıt verdi. Avcı “Efes Antik Kenti’nde düğün yapılmıyor, yapılan etkinliklerde tarihi yapıya zarar verilmiyor.” dedi.

Konuyla ilgili İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kaan Erge ise ziyaret saatleri dışında turizm içerikli etkinliklerin yapıldığını doğruladı ancak sünnet, düğün, nişan gibi törenlerin yapılmasının söz konusu olmadığını aktardı. Erge, ziyaret saatleri dışında ören yerlerinin konsepti turizm olan etkinliklere ev sahipliği yapabildiğini, bu etkinliklerde gerekli özenin gösterildiğini dile getirdi. Kiralama işlemleri için fiyat listesi ise Selçuk Belediyesi internet sitesinde yer alıyor.

2014 yılında da Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi’nde sünnet düğünü yapıldığı ortaya çıkmıştı. O zaman da müze yetkilileri arkeoloji müzesinde “sosyal ve kültürel amaçlı organizasyonların yapılabildiğini” açıklamıştı.

Yazar Ahmet Ümit de, Twitter hesabından konuya tepki gösterdi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.