EğitimManşet

KPSS’de yüksek puan alıp ‘sözlü’de elenen öğretmen adayları isyanda: #mülakatahayır

0

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüksek puanlar alan ancak “sözlü mülakat”tan düşük aldığı gerekçesiyle atanamayan öğretmen adayları, Twitter’dan #mülakatahayır kampanyası başlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sorunu konuşmak üzere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer‘den randevu talep ettiğini ancak ses çıkmadığını açıkladı.

Twitter’dan açıklama yapan CHP lideri şu ifadeleri kullandı:

“KPSS’deki mülakat rezilliğini konuşmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep ettim, hala ses yok. Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var. Saray Hükümeti görüşmelerden kaçarak, bu işleri sümen altı edebileceğine inanıyor. Yanılıyor.

Erdoğan, gençlere propaganda yaparsın, şiir okursun, şarkı söylersin. Oy için yapmayacağın şey yoktur senin. Sonra bir kısım gencin haklarını gasp edersin, beslemelerine peşkeş çekersin. Bakanından yanıt bekliyorum, haberin olsun!”

Kılıçdaroğlu, atanamayan öğretmenlerle birlikte bir de basın açıklaması yaparak,”Sağır kulaklar mülakat mağduru gençlerimizin sesini duysun” dedi. 

Hangi kıstasa göre elediniz?

Sözlü mülakat puanlarının açıklandığı dün geceden beri, sosyal medyada bir kampanya başlatarak seslerini duyurmaya çalışan öğretmen adaylarından bazılarının paylaşımı şöyle:

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.