Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Bakan Fahrettin Koca: Geçen haftaya göre 100 binde vaka sayısı en çok artan il Kırklareli

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısında en çok artışın Kırklareli, Çanakkale, Bayburt, İstanbul ve Tekirdağ olduğunu açıkladı.

Bakan Koca, geçtiğimiz haftaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısında azalışın da Samsun ve Ardahan‘da gerçekleştiğini belirtti.

Bununlar birlikte, Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Nisan’a ait koronavirüs vakalarıyla ilgili yayımlanan verilere göre, Türkiye’de son 24 saatte 59 bin 187 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bu rakam, koronavirüsün ülkede görülmeye başlandığı günden bu yana ulaşılan en yüksek rakam oldu.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 273

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 273 kişi hayatını kaybetti.

Böylece, şu ana kadar salgına yakalanan toplam kişi sayısı 3 milyon 962 bin 760’a çıktı, toplam can kaybı da 34 bin 455’e yükseldi.

Geçtiğimiz haftaya göre vaka sayısı artan iller

Bakan Koca, geçen haftaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısında en çok artışın Kırklareli, Çanakkale, Bayburt, İstanbul ve Tekirdağ’da yaşandığı bilgisini paylaşırken; en az vakanın da Samsun ve Ardahan’da görüldüğünü kaydetti.

Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamalarda bulundu:

100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısında en çok artış Kırklareli, Çanakkale, Bayburt, İstanbul ve Tekirdağ’da oldu. Samsun ve Ardahan’da ise azalış gerçekleşti. Yeni kararlara tam uyumla vaka sayılarını azaltmak elimizde.”

İllere göre haftalık vaka sayısı da açıklandı

Fahrettin Koca, 3-9 Nisan tarihlerinde illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını da açıkladı.

İllere göre haftalık vaka sayısı, her 100 bin kişi için İstanbul‘da 804 bin 97, Ankara‘da 419 bin 6, İzmir‘de 304 bin 7 kişi oldu.

Açıklanan rakamlara göre Kırklareli, 100 bin kişide vaka görülme oranı en fazla olan il oldu.

Şırnak, Hakkari, Van, Urfa ve Mardin ise 100 bin kişide en az vakanın görüldüğü iller oldu.

‘Mutasyonlu virüs daha hızlı yayılıyor’

Bakan Koca, Twitter hesabından illere göre haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasını yayınlarken, mutasyonlu virüsün daha hızlı yayıldığını da ekledi:

100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritamızın güncel hali ektedir. Mutasyonlu virüs aynı yolla ancak daha hızlı yayılıyor. Kısıtlamalar zaruri hale geldi. Birlikte mücadele edip kazanacağız.”

Aşı olanların toplam sayısı 19 milyon

Türkiye’de koronavirüs aşısı olanların toplam sayısı da 19 milyon 204 bin 795 olarak açıklandı.

Birinci dozun uygulandığı kişi sayısı 11 milyon 506 bin 570 olurken, ikinci dozun uygulandığı kişi sayısı 7 milyon 698 bin 225 kişi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, koronavirüs vaka sayılarında görülen artış sebebiyle, iki hafta süreyle “kısmi kapanma” kararının alındığını açıklamış, hafta içi uygulanan sokağa çıkma yasaklarının ise akşam 19.00’dan sabah 05.00’e kadar geçerli olacağını duyurmuştu. 

You may also like

Comments

Comments are closed.