Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

İki haftalık ‘kısmi kapanma’: Hafta içi sokağa çıkma yasağı 19.00’da başlayacak

0

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınında artan vaka ve ölüm sayılarının ardından iki hafta süreyle “kısmi kapanma” kararı alındığını duyurdu.

Buna göre hafta içi uygulanan sokağa çıkma yasağı akşam saat 19.00’dan sabah 05.00’a kadar geçerli olacak. Karar 14 Nisan Çarşamba (yarın) gününden itibaren uygulanacak.

Sokağa çıkma saatlerinde ise zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek. 65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlaması yeniden getirilecek.

Vaka azalmazsa daha sert yasaklar kapıda

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, bu yasakların iki hafta boyunca uygulanacağını eğer vaka sayılarında azalma görülmezse bir sonraki aşamada yasakların artırılacağını belirtti.

AA’nın aktardığına göre kısmi kapanma kararı doğrultusunda yapılacak diğer kısıtlamalar ise şu şekilde:

  • Kamuda saat 16.00’da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yaygınlaştırılacak, hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile, 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.
  • 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek.
  • Kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu vb. mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecek.
  • Lokanta vb. işletmeler sadece belirlenen saatlerde paket servis ve gel-al şeklinde çalışmalarını yürütecek.
  • Nişan, kına, nikah, genel kurul vb. bütün toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi.
  • Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek.
  • Oteller, sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.