ManşetTürkiye

Koptaş ve Kıvanç’a “Dink davasını eleştirme” soruşturması

0

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ve yazar-yönetmen Ümit Kıvanç hakkında soruşturma açtı. Koptaş ve Kıvanç’ın soruşturmaya konu olan sözleri, Hrant Dink cinayeti davasında kararın verildiği gün katıldıkları bir televizyon programında dile getirdikleri eleştirilerden ibaret.

Koptaş ve Kıvanç, Hrant Dink davasında açıklanan kararın hemen ardından, 17 Ocak 2012’de Haber Türk TV’de Balçiçek İlter’in sunduğu Söz Sende programına konuk olmuş ve kararla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

Programın yayımlanmasının ardından, 18.01.2012 tarihinde, Antalya’da yaşayan Aydın Taşçı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu.

Taşçı, ihbar dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Rober Koptaş ve Ümit Kıvanç adlı TC vatandaşların (belli ki Ermeni) Hrant Dink davası ile ilgili olarak TC devletinin katil olduğunu ve katilliklerine devam ettiğini, ayrıca yargılama süreci hakkında nahoş kelimeler kullanmalarını bir Türk vatandaş olarak kabul etmediğim için size bildirmek isterim.”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen, ihbar dilekçesini işleme koydu. İstanbul Cumhuriyet Savcısı’na dosyasının gönderilmesinin ardından RTÜK’ten yayımlanan program istendi. Program kaydının deşifresi için bilirkişi atandı. Bilirkişi gerekli çözümleri savcılığa gönderdi. Savcılık ayrıca Antalya Başsavcılığı’na yazı yazarak ihbarcı Aydın Taşçı’nın talimata ifadesinin alınmasını istedi. Talimatla ifadesi alınan Taşçı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yargının küçük düşürüldüğünü iddia ederek şikâyetini yineledi.

Savcı, bu ifadenin ardından Koptaş ve Kıvanç’ı ifadeye çağırdı. Koptaş ve Kıvanç önümüzdeki günlerde savcılığa giderek ifade verecek.

Soruşturmaya konu olan programı aşağıdaki başlıklara tıklayarak izleyebilirsiniz:

Rober Koptaş ve Ümit Kıvanç / Balçiçek İlter – Söz Sende (1)

Rober Koptaş ve Ümit Kıvanç / Balçiçek İlter – Söz Sende (2)

Rober Koptaş ve Ümit Kıvanç / Balçiçek İlter – Söz Sende (3)

Rober Koptaş ve Ümit Kıvanç / Balçiçek İlter – Söz Sende (4)

(Agos, Haber Türk)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.