Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Konya’da av karşıtı davanın ilk duruşmasına çağrı: Hayvanların yalnız olmadığını kanıtlayacağız

0

Vegan Derneği Türkiye (TVD), av turizmine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı‘na açtıkları davanın pazartesi günü Konya İdare Mahkemesi‘nde saat 10.00’da görülecek duruşmasına çağrı yaptı.

TVD tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’na açılan üç davadan birinde ilk kez 17 Ocak 2022 tarihine duruşma kararı verilmişti.

Yürütmeyi durdurma kararı verilmişti

Bakanlığın gönderdiği belgeleri ve dayanakları eksik ve çelişkili bulan Konya 1. İdare Mahkemesi, Konya ve Karaman‘da öldürülmesi planlanan, yalnızca Türkiye’de görülen, nesli tükenen ve koruma altındaki Anadolu yaban koyunlarının ve yine nesli tükenme tehlikesi altında olan koruma altındaki yaban keçilerinin lehine karar almış ve davada verilen ara kararda yürütmenin durdurulmasına hükmetmişti.

Mahkeme, 24 Kasım’da açılan davada ikinci ara kararında da yürütmeyi durdurma kararının devamına karar vermişti.

‘Hayvanların yalnız olmadığını kanıtlayacağız’

TVD’nin 17 Ocak’ta görülecek dava öncesi yaptığı çağrısında şu ifadeler yer aldı:

17 Ocak Pazartesi günü saat 10:00’da; hayvan hakları savunucuları ve avukatlarımız ile birlikte av ihalesini iptal ettirmek için ilk kez verilen duruşma kararı için Konya İdare Mahkemesi’nde olacağız. Av katliamını ‘hasat raporu, kırsal kalkınma, katkı payı, ekonomik kazanç, turizm potansiyeli ve koruyucu veterinerlik’ adı altında mahkemelerde savunan bakanlığa ve müdahillik başvurusunda bulunan av şirketlerine karşı tek vücut olup hayvanların yalnız olmadığını kanıtlayacağız. ⠀

Türkiye çapında her yıl farklı türler için av karşıtı emsal hukuki kararlar alınmasına rağmen, bu katliamın av şirketleri ve bakanlık tarafından sürdürülmesine engel olmak için çabaladığımız bu davayı takip etmenizi rica ederiz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.