Hayvan HaklarıManşet

Konya Bakımevi: Bu kez de hayvanlar aç, yaralı, pis ve kafesli

0
konya

Bir köpeğin döverek öldürüldüğü Konya’daki bakımevini ziyaret eden Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, bakımevindeki köpeklerin son derece kötü koşullarda yaşadığını duyurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve bir köpeğin kürekle dövülerek öldürülmesiyle gündeme gelen “Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Hayvan Rehabilitasyon Merkezi“ne Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

Baro tarafından özellikle “yasaklı” olarak nitelendirilen köpekler başta olmak üzere hayvanların beslenme odaklarının boş olduğu, yaraları açık bir şekilde hijyenik olmayan kafeslerde tutulduğu tespit edildi.

Ayrıca ziyaret esnasında bakımevi çalışanlarının baro avukatlarını bakımevine almaması üzerine çıkan tartışmada avukatlar darp edildi.

‣ Cehennem…
‣ Konya’daki barınak vahşeti için iddianame hazırlandı
‣ Konya barınağında köpeği işkenceyle öldüren iki sanık hakkındaki cezaya itiraz
‣ Konya’da barınaktaki köpeği kürekle öldüren işçilere ‘iyi hal’den indirimli ceza: Serbest bırakıldılar

Mevzuata ve hayvan sağlığına uygunsuz koşullar

Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, 25 Şubat’ta konuya dair yayımladığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“24.02.2023 tarihinde Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak gerçekleştirmek istediğimiz bakım evi ziyareti, bakım evi çalışanlarının ‘geleceğinizden haberimiz yoktu, sizi alamayız’ demesi ve biz Konya Barosu avukatlarını bir kamu kurumuna almamak için direnmesi üzerine ne yazık ki tarafımıza fiziksel müdahaleye de varan tartışmalar ile sonlanmıştır.

“Komisyon avukatlarımızdan birinin üzerine bakım evi girişindeki demir sürgülü kapıyı kapatmaları üzerine meslektaşımız sıkışarak darbe almış, diğer avukatlar da kapıdan girişleri fiziksel olarak engellenmişlerdir. Bakımevine girdiğimizde bizleri ne sebeple içeriye almak istemediklerini net bir şekilde görmüş olmakla birlikte durumun mevzuata ve hayvan sağlığına son derece uygunsuz olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız.

  • Yasaklı ırkların olduğu bölümlerde hiçbir yasaklı ırkın mamasının olmadığı,
  • Kafeslerde kanuna aykırı bir şekilde küpeli ve sağlıklı köpeklerin oldukça fazla olarak bulunduğu,
  • Kafeslerin temizliğinin yapılmamış ve barınak geneline hakim çok ağır bir kokunun olduğu,
  • Mama odaklarının neredeyse tamamının boş olduğu,
  • Hasta ve post operatif hayvanların hijyenik olmayan kafeslerde açık yaralı halde tutuldukları,
  • Deprem bölgesinden getirilen çok sayıda cins hayvanın kafeslerde sahibi bulunmaya çalışılmaksızın tutuldukları,
  • Bakımevi’nde kanuna aykırı şekilde birçok yavru köpeğin olduğu, hastalıklara açık bir şekilde tutulduğu tarafımızca tespit edilmiştir.

“Ne yazık ki cezasızlık politikasının bir getirisi olarak gördüğümüz bu acı tablo ve kabul edilemez tavır sonucunda cezalandırılan yine hayvanlar olmaktadır. Kürekli katillerin cezalandırılmadığı kamu kurumlarında yukarıda saydığımız problemlerin göz göre göre yaşanacağı açıktır.

“Engellemeler, fiziksel müdahaleler, adaletsiz yargılamalar bizi yıldıramayacak ve her hayvan özgür kalana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.