ManşetTürkiyeUncategorized

KONDA, İstanbul anket sonucunu açıkladı: İmamoğlu yüzde 54, Yıldırım yüzde 45

0

KONDA Araştırma, pazar günü yenilenecek İstanbul seçimlerine ilişkin anket sonuçları açıkladı. 49’a 40 İmamoğlu lehine çıkan anket sonuçlarına göre, kararsızların dağılımı halinde oran İmamoğlu yüzde 54, Yıldırım yüzde 45 olarak hesaplandı.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır.

Önümüzdeki Pazar günü yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimine günler kala, KONDA Araştırma, son yaptığı kamuoyu anketi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım arasındaki yarışta İmamoğlu önde görülüyor. Ankette, Ekrem İmamoğlu’nun oyu yüzde 49, Binali Yıldırım’a giden oylar ise 40.9 olarak ölçüldü. Kararsız veya oy kullanmayacak seçmenin oranı da 9,4 olarak yansıdı. Kararsızlar dağıtıldığında adayların oy dağılımı İmamoğlu yüzde 54, Yıldırım yüzde 45 olarak hesaplandı.

Konda Araştırma, çalışmanın künyesinde şu bilgilere yer verdi:

“Araştırma, 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle bulgularımız yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine dair 7 gün önceki eğilimleri ve tercihleri içermektedir.

Araştırma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki 157 mahallede 3498 kişiyle hanelerinde yüz yüze görüşülmüştür. Her bir mahallede gerçekleştirilen 24 anket için yaş ve cinsiyet kotası uygulanmıştır. Örneklem, ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) verilerine dayalı mahallelerin nüfus büyüklükleri ve eğitim seviyeleri verileri ile 1 Kasım 2015 Genel Seçim mahalle sonuçları katmanlandırılarak hazırlanmıştır.

Araştırma, İstanbul’un 18 yaş üstü yetişkin nüfusunu temsil eden deneklerin saha çalışmasının yapıldığı günlerdeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tercihlerini yansıtmaktadır. Araştırmanın bulgularının hata payı, yüzde 95 güven aralığında +/- 1,8, yüzde 99 güven aralığında +/- 2,4’tür.

Yerel Seçimler sürecinde adayların belli olduğu Ocak ayından bu yana gerçekleştirilen araştırmaların bulgularının seyri, 31 Mart Yerel Seçimlerindeki İBB Başkanlık oy dağılımıyla beraber aşağıdaki grafiktedir.

31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyenlerin ve geçersiz oyların toplam oranıdır. Partilerin oy oranları resmi sonuçların seçime katılmayan seçmenler de dâhil edilerek yeniden hesaplanmasıyla elde edilmiştir.

Yüzde 9,4 kararsız veya oy kullanmayacak seçmeni orantılı bir şekilde dağıttığımızda ise Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 54, Binali Yıldırım’ın yüzde 45 oy oranına ulaşacakları hesaplanmaktadır.

Saygılarımızla, bilgilerinize sunulur.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.